Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτορεπορτάζ: Δικογραφία για την κακομεταχείρηση που υφίστανται τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Φωτορεπορτάζ: Δικογραφία για την κακομεταχείρηση που υφίστανται τα γαϊδουράκια της Λίνδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στερούνται της απαραίτητης φροντίδας τα συνολικά 140 γαϊδουράκια της Λίνδου που χρησιμοποιούνται για τις περιηγήσεις των τουριστών, ενώ η αρμόδιες τουριστικές επιχειρήσεις δεν τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία, όπως προέκυψε από έλεγχο που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα από τους αστυνομικούς του Σταθμού Λίνδου.

Μάλιστα, σε βάρος του προέδρου του συλλόγου ονηλατών της περιοχής, έχει σχηματιστεί αυτεπάγγελτα δικογραφία, η οποία θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Όπως αναφέρει στο σχετικό φωτορεπορτάζ της η εφημερίδα “Ροδιακή”, επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, από έλεγχο που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα από τους αστυνομικούς του Σταθμού Λίνδου προέκυψε ότι συνολικά για τις περιηγήσεις των τουριστών χρησιμοποιούνται 140 γαϊδουράκια τα οποία δεν φέρουν βιβλιάρια υγείας, ούτε ενώτια ή ηλεκτρονική σήμανση!

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καν φροντίσει για έναν άνετο χώρο όπου θα φιλοξενούνται, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα ζώα να κρατούνται (τις ώρες που δεν χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τουρίστες στην Ακρόπολη της Λίνδου) σε ένα δωμάτιο 3Χ3!

Και αυτά τους θερινούς μήνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες τόσο στην αστυνομία όσο και σε φιλοζωικά σωματεία, σύμφωνα με τις οποίες το χειμώνα τα γαϊδούρια αφήνονται να περιφέρονται στην ευρύτερη περιοχή της «Κράνα» με αποτέλεσμα αρκετές φορές να έχουν προκληθεί ατυχήματα με διερχόμενους οδηγούς, τα οποία κατέληξαν με τραυματισμούς άλλοτε των οδηγών και άλλοτε των ζώων!

Από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε επίσης ότι οι «επιχειρήσεις» που έχουν στηθεί είναι παράνομες, καθώς δεν έχουν άδεια λειτουργίας, ούτε και ταμειακές μηχανές για τα ποσά που εισπράττουν από τις περιηγήσεις των τουριστών με τα γαϊδούρια και τα οποία δεν φέρονται να δηλώνονται πουθενά.

Σε κάθε περίπτωση η δικογραφία που σχηματίστηκε θα παραδοθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να πάρει το δρόμο της.

Εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος Ιουλίου 2014 το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» (LUCKY PAWS) έστειλε εξώδικη δήλωση στον πρόεδρο των ονηλατών της Λίνδου, με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των ζώων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά και να προβούν στην αφαίρεση των γαϊδουριών.

Αφορμή για την εξώδικη δήλωση αποτέλεσαν οι δεκάδες επιστολές αγανάκτησης που δέχτηκε το φιλοζωικό σωματείο από επισκέπτες της Λίνδου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γαϊδουράκια.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου υπήρξε παρέμβαση για το θέμα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώων και να παρήγγειλε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης από τον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου!

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να εξετάσει κτηνίατρος όλα τα γαϊδούρια και εφόσον διαπιστωθούν σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης ή εγκατάλειψης, τότε να αφαιρεθεί το ζώο και παράλληλα να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήδη έχει οριστεί κτηνίατρος πραγματογνώμονας ο οποίος και θα προβεί στην σύνταξη έκθεσης που θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

lind2

lind3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύμη: Κάτοικος βρήκε στη θάλασσα τσάντα με 2,5 εκατ. δολάρια

Απίστευτη τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη συνοδηγός σε ΙΧ που συγκρούστηκε με γάιδαρο

Νίκος Δένδιας: Πιστεύουμε στους πολίτες-οπλίτες – «Από τα αρχαία χρόνια την πόλη-κράτος την υπεράσπιζαν οι πολίτες της» – Πιστεύουμε στον ένοπλο πολίτη

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να καταστεί χώρα περιορισμένης κυριαρχίας»

Ρόδος: Συνελήφθη 59χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr