Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής στην αγορά, για να μην περάσουν οι καταναλωτές… Εβδομάδα των Παθών

Έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής στην αγορά, για να μην περάσουν οι καταναλωτές… Εβδομάδα των Παθών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με βασική προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την πάταξη φαινομένων κερδοσκοπίας.

Συγκεκριμένα, με έμφαση στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων που παρουσιάζουν αυξημένη καταναλωτική ζήτηση τη συγκεκριμένη περίοδο, καθημερινά ελέγχονται χώροι εστίασης / αναψυχής, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορικά / καταστήματα εποχικών ειδών και γενικότερα χώροι τροφίμων και ποτών. Πρόκειται για ελέγχους σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ασφάλειας τροφίμων, εφαρμογής αγορανομικών διατάξεων κ.λπ.

16 κατασχέσεις (7.644 κιλά), 7 δεσμεύσεις (2.722 κιλά) σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και 17 συστάσεις

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Απριλίου οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Αναλυτικά έχουν πραγματοποιηθεί 61 έλεγχοι σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, 319 έλεγχοι σε τρόφιμα ζωικής και 255 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Έγιναν 16 κατασχέσεις (7.644 κιλά), 7 δεσμεύσεις (2.722 κιλά) σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και 17 συστάσεις.

Στο τελωνείο του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 148 ποιοτικοί έλεγχοι σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης ενώ οι έλεγχοι στα σφαγεία είναι συστηματικοί.

Διαπιστώθηκαν 68 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 222.552,52 ευρώ

Στο ίδιο πλαίσιο, το τελευταίο 20ήμερο, οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής σε καθημερινή βάση έχουν διενεργήσει ελέγχους σε 1.279 επιχειρήσεις τροφίμων, μαζικής εστίασης, βιομηχανικών ειδών κ.ά.

Παράλληλα έχουν ελεγχθεί αντλίες καυσίμων και έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι για τη διακρίβωση ακρίβειας ζυγαριών.

Στους συγκεκριμένους ελέγχους διαπιστώθηκαν 68 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 222.552,52 ευρώ.

2.094 έλεγχοι από κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας

Ακολούθως, με γνώμονα τη διασφάλιση των κατάλληλων υγειονομικών συνθηκών, κλιμάκια υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας σε διάστημα 20 ημερών πραγματοποίησαν 2.094 ελέγχους σε επιχειρήσεις διάθεσης τροφίμων και ποτών και σε καταστήματα μαζικής εστίασης, υπεραγορές κ.λπ., στο πλαίσιο των οποίων έγιναν 396 συστάσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις προϊόντων, ενώ επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr