Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνδυνος να έρθει ο ιός Έμπολα στην Ελλάδα με Αφρικανούς λαθρομετανάστες;

Κίνδυνος να έρθει ο ιός Έμπολα στην Ελλάδα με Αφρικανούς λαθρομετανάστες;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιός Έμπολα: Καλές οι οδηγίες αλλά τι συμβαίνει με τους εν Ελλάδι λαθρομετανάστες;

Τον πανικό έχει σκορπίσει στην παγκόσμια κοινότητα η ραγδαία εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα.

Στη Δυτική Αφρική ο ιός Έμπολα θερίζει. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ξεψυχήσει μέχρι στιγμής, ενώ οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σε πολλές χώρες της Αφρικής θυμίζουν κάτι από την εποχή του “Μαύρου Θανάτου” στο Μεσαίωνα. Όταν μία άλλη ασθένεια, αυτής της βουβωνικής Πανώλης, σκόρπισε το θάνατο από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πτώματα αποσυντίθενται σε δρόμους της Λιβερίας. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τα πτώματα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, επιπλέουν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να μολύνουν το νερό. Σε Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε και Λιβερία ο αριθμός των θυμάτων αυξάνει δραματικά. Οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Στην Ευρώπη και την Αμερική η ανησυχία είναι επίσης διάχυτη. Οι βρετανικές Αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, μετά και τον θάνατο επιβάτη από τον ιό, ο οποίος λίγο πριν είχε ταξιδέψει με αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν Βρετανοί πολίτες.

Αρκέστηκαν σε οδηγίες προς ταξιδιώτες

Στην Ελλάδα οι ελληνικές Αρχές αρκέστηκαν στην έκδοση οδηγιών από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε όσους ταξιδιώτες επισκέπτονται χώρες της Αφρικής.

Σε αυτές περιγράφονται επίσης τα συμπτώματα του ιού και συνιστούν τη χρήση μάσκας. Επίσης σε άλλη ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται ότι ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός για την Ελλάδα.

Πόσο σίγουροι είναι όμως ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετό για την προστασία του κοινωνικού συνόλου;

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που μεταξύ άλλων διαθέτει και τα πρωτεία της λαθρομετανάστευσης. Οργανωμένα κυκλώματα μεταφέρουν στην Ελλάδα μετανάστες, οι οποίοι παράνομα εισέρχονται στη χώρα μας. Δίχως σε πολλές περιπτώσεις να περάσουν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι άνθρωποι αυτοί στοιβάζονται συνήθως όλοι μαζί σε κάποιο διαμέρισμα, μέσα σε άθλιες συνθήκες στο κέντρο της Αθήνας. Το κατά πόσο κάποιος από τους ανθρώπους αυτούς μπορεί και να μεταφέρει τον ιό είναι κάτι που μέχρι στιγμής οι αρμόδιες Αρχές δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν αλλά ούτε και να αποκλείσουν.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ

To tribune.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργο Πατούλη, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

“Ο Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει ότι η πολιτική πρόληψης είναι αυτή η οποία θα πρέπει να εγκαθιδρυθεί, ώστε να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας, για τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί. Ο Ιατρικός Σύλλογος προσκαλεί και προκαλεί να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να έχουμε τις ανάλογες εξελίξεις” σημειώνει και συμπληρώνει: “Είμαστε η χώρα με το μικρότερο ποσοστό εμβολιασμών”.

Σε κάθε περίπτωση η συντακτική ομάδα του tribune.gr, δεν έχει καμία διάθεση να κινδυνολογήσει. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό το οποίο εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους. Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να εξετάσει το ζήτημα αυτό κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα από αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr