Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κωνσταντόπουλος: Ο Κορκονέας είναι δολοφόνος και προσβάλει τον Γρηγορόπουλο

Κωνσταντόπουλος: Ο Κορκονέας είναι δολοφόνος και προσβάλει τον Γρηγορόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κριτική στους δικαστές κατηγορώντας τους για σκοπιμότητες αλλά και στον Επαμεινώνδα Κορκονέα τον οποίο και κατηγόρησε ότι προσέβαλε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άσκησε ο συνήγορος της οικογένειας, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Έχω διατυπώσει δριμύτατη κριτική γιατί η απόφαση αυτή δεν ικανοποιεί ούτε το περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας. Και προσβάλλει την αρχή της αναλογικότητας.

»Η ποινική μεταχείριση κάθε παραβατικού ατόμου πρέπει να είναι ανάλογη της βαρύτητας και των συνεπειών των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται.

»Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ναι μεν αποφάσισε ότι είναι ψυχρός δολοφόνος ο Κορκονέας, ότι εκτέλεσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με πρόθεση και άμεσο δόλο, αλλά πρέπει να βγει το γρηγορότερο από τις φυλακές», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος στον ΣΚΑΙ.

«Η απόφαση έχει να κάνει με το πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης ενός που καταδικάζεται τελεσίδικα έτσι όπως ορίζεται πλέον με τους νέους κώδικες.

»Και γι αυτό μεθοδεύτηκε η έκδοση της απόφασης στις 29 Ιουλίου. Η απόφαση έπρεπε να βγει στις 19 Ιουνίου!

»Επί τρία χρόνια η Πρόεδρος του Δικαστηρίου πίεζε λέγοντας ότι καθυστερούμε.

»Ο αργός ρυθμός οφειλόταν στο ότι το Εφετείο Λαμίας έχει μόνο μια έδρα συνεδριάσεων.

»Μέχρι τις 19 Ιουνίου η τάση που εκδήλωνε η πρόεδρος ήταν να βιαστούμε» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και συμπλήρωσε:

«Στις 19 Ιουνίου την ώρα που ήταν να βγει η απόφαση ο συνήγορος του Κορκονέα έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

»Το δικαστήριο το δέχθηκε και εμείς ζητήσαμε να γίνει το δικαστήριο πριν τα τέλη Ιουνίου και το δικαστήριο διέκοψε από τις 19 Ιουνίου για τις 29 Ιουλίου.

»Στις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτήθηκε ο αρχαιότερος εφέτης και το δικαστήριο αποδέχθηκε την σκανδαλώδη πολυήμερη διακοπή παρά το γεγονός ότι ήξερε ότι ο αρχαιότερος εφέτης θα έβγαινε στην σύνταξη.

»Το νέο πλαίσιο προβλέπει για τις περιπτώσεις όσων καταδικάζονται για ανθρωποκτονία με πρόθεση με άμεσο δόλο και τους αναγνωρίζεται ελαφρυντικό, ανώτατο όριο ποινής τα 15 χρόνια. Το δικαστήριο του επιβάλλει 13 χρόνια του Κορκονέα.

»Αυτόν που κήρυξε ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο του δίνει ελαφρυντικό και του βάζει ποινή κατώτερη του ανωτάτου ορίου για να βγει άμεσα. Μέσα στον Αύγουστο νομίζω ότι βγαίνει», τόνισε.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέφερε πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέα προσέβαλε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τον χειρότερο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Περίπατος για την ΑΕΚ στη Λαμία (4-0)

Δημοσκόπηση-χαστούκι για κυβέρνηση Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη: 8 στους 10 βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr