Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βούρκος» η Κινέτα από το πέρασμα του «Γηρυόνη» – Αμέτρητες ζημιές

«Βούρκος» η Κινέτα από το πέρασμα του «Γηρυόνη» – Αμέτρητες ζημιές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αμέτρητες ζημιές άφησε πίσω του ο «Γηρυόνης» στην Κινέτα, με το πέρασμα της κακοκαιρίας τα ξημερώματα της Δευτέρας να είναι σαρωτικό.

Όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για να απεγκλωβίσει ανθρώπους, ενώ οι καταστροφές στην Κινέτα και στους Αγίους Θεοδώρους είναι πολύ μεγάλες, με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους.

Δρόμοι «άνοιξαν» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και σταμάτησαν πάνω σε δέντρα, ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά λασπόνερα.

Ταυτόχρονα, πέτρες μπάζα και διάφορα φερτά υλικά βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε στην περιοχή για αυτοψία και υποσχέθηκε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Με εντολή του κλιμάκια της περιφέρειας μετέβησαν στο σημείο, για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, η δουλειά που κάνουν οι Αρχές έχει εξαιρετικές δυσκολίες, όπως αποδεικνύεται και από ένα πυροσβεστικό όχημα, που κόλλησε στις λάσπες, ενώ έχει πάρει και κλίση, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ειδικό συνεργείο για τον απεγκλωβισμό του.

Πατούλης από την Κινέτα: Τουλάχιστον δεν είχαμε θύματα

Στην Κινέτα βρέθηκε ο Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν -μαζί με τους Άγιους Θεοδώρους- από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες, με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ τα νερά μπήκαν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

«Είναι σημαντικές οι καταστροφές, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

»Ήδη η περιφέρεια με τα τεχνικά της κλιμάκια τις καταγράφει.

»Στόχος μας είναι αμέσως να αναζητήσουμε τρόπους αποκατάστασης.

»Είμαστε σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Καραμανλή, όμως θα σπεύσουμε ταχέως διότι η περιοχή αυτή είναι πονεμένη», είπε αρχικά ο περιφερειάρχης Αττικής.

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γίνουν σημαντικά έργα, επειδή και μέσα από το ρέμα είδαμε ότι κατέβηκαν πάλι χώματα, που σημαίνει ότι θέλει ειδική διαδικασία στα καμένα βουνά αναφυτεύσεων και αναχωμάτων.

»Είμαστε, ούτως ή άλλως, σε φάση που μελετάμε πώς θα δενδροφυτεύσουμε σημεία της Αττικής που έχουν καεί.

»Τουλάχιστον δεν είχαμε θύματα, από μια θεομηνία της οποίας βλέπετε ήδη τα αποτελέσματά της.

»Συνεργαζόμαστε και σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Αγνοείται 44χρονος

Ένας 44χρονος από την Αχαΐα και συγκεκριμένα από το χωριό Μάρμαρα Αιγείρας αγνοείται σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο 44χρονος σύμφωνα με τους οικείους του, βρισκόταν στην περιοχή της Κινέτας την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε την περιοχή και δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ώρες.

Υπερχείλισε ο Πίκας

Ήταν τόσο έντονη η υπερχείλιση του ρέματος Πίκας ώστε το νερό να φτάσει έως την Εθνική οδό και να αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνευσαν ζωές, είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης, μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέτας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον Ισθμό (στην έξοδο), καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Στην Κινέτα μετέβη και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με τον Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr