Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα 1η Ιουνίου – Τι ισχύει με τα κολέγια και τις σχολικές εκδρομές

Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα 1η Ιουνίου – Τι ισχύει με τα κολέγια και τις σχολικές εκδρομές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλειστά σχολεία, κολέγια και ΑΕΙ, από την Δευτέρα 1η Ιουνίου προβλέπει νέα ΚΥΑ. Ειδικότερα, στην απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, στα ΑΕΙ και την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 και μέχρι τη λήξη του φετινού σχολικού έτους, των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών μορφών οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού εποπτείας του ελληνικού Δημοσίου, προβλέπει η νέα ΚΥΑ.

Παράλληλα, για τα κολέγια προβλέπεται η απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία με εξαίρεση:

α) τη διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

β) τη διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο ΦΕΚ η ΚΥΑ:

Αποφασίζουμε:

Άρθρο πρώτο

Όσον αφορά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), από 1.6.2020 έως και τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020:

1. Την απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία με εξαίρεση:

α) τη διεξαγωγή εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών,

β) τη διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των φοιτητών.

2. Την απαγόρευση της λειτουργίας των αναγνωστηρίων, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εργαστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων αυτών που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων και των εξετάσεων.

3. Την απαγόρευση των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

4. Οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου Α.Ε.Ι. δύνανται να διεξάγουν πρακτική άσκηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα σπουδών τους, εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ισχύουν για τους εργαζομένους κάθε φορέα.

Άρθρο δεύτερο

Όσον αφορά στα Κολέγια της παρ. Θ.3 του ν. 4093/2012 (Α’ 222), από 1.6.2020 έως και τη λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020:

Την απαγόρευση των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών που πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία με εξαίρεση:

α) τη διεξαγωγή εργαστηριακών και πρακτικών ασκήσεων, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,

β) τη διενέργεια εξετάσεων, για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η φυσική παρουσία των σπουδαστών.

Κλειστές σχολικές μονάδες

Άρθρο τρίτο

1. Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 και μέχρι τη λήξη του φετινού σχολικού έτους, των ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών μορφών οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού εποπτείας του ελληνικού Δημοσίου, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες.

2. Οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν για τη διακοπή της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας και για την επαναλειτουργία ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και κάθε μορφής οργάνωσης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 4415/2016 (Α’ 159), ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε κάθε χώρα και λαμβανομένων υπόψη των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και τις συνέπειες λήψης αυτών.

Άρθρο τέταρτο

Την απαγόρευση όλων των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών εντός και εκτός Ελλάδος έως και τη λήξη του σχολικού, εκπαιδευτικού και ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Αρθρο πέμπτο

1. Την απαγόρευση, έως και τη λήξη του σχολικού, εκπαιδευτικού, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, όλων των μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και των επισκέψεων μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού της Γ/βάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού στην Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών. H απαγόρευση μετακινήσεων του παρόντος δεν καταλαμβάνει όσους εκ των ανωτέρω ανήκουν σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές της ημεδαπής, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η επιστροφή των τελευταίων γίνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες ρυθμίσεις και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

2. Οι ειδικότεροι όροι σχετικά με την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών και λοιπών δομών για τις οποίες έχει λήξει η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας, καθώς και τα ειδικότερα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν εξειδικευθεί ή εξειδικεύονται με σχετικές αποφάσεις κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου τριακοστού έκτου άρθρου της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 90).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr