Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ξεχείλισε» το συντριβάνι στην Ομόνοια ένα μήνα μετά τα… πανηγυρικά εγκαίνια

«Ξεχείλισε» το συντριβάνι στην Ομόνοια ένα μήνα μετά τα… πανηγυρικά εγκαίνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κομπρεσέρ έπιασαν και πάλι δουλειά για να διορθώσουν μια κακοτεχνία που έκανε τα νερά να ξεχειλίζουν κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου και να γεμίζουν ρυάκια το πλακόστρωτο.

«Ράβε ξήλωνε» στην ανακαινισμένη Πλατεία Ομονοίας

Έναν μήνα μετά τα επεισοδιακά της εγκαίνια, τα κομπρεσέρ έπιασαν και πάλι δουλειά για να διορθώσουν μια κακοτεχνία που έκανε τα νερά να ξεχειλίζουν κάτω από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου και να γεμίζουν ρυάκια το πλακόστρωτο.

Τα συνεργεία των εργολάβων που αναδιαμόρφωσαν την πλατεία μέσα στον χειμώνα που πέρασε, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και δούλευαν όλη τη νύχτα την Τετάρτη χωρίς να ολοκληρώσουν το μερεμέτι.

Ξήλωσαν τις πλάκες πεζοδρομίου γύρω από τη βάση του γλυπτού με στόχο να διαμορφώσουν στη συνέχεια ένα αυλάκι που θα μπορεί να συγκρατεί τα νερά που υπερχειλίζουν.

Το γλυπτό του Γεώργιου Ζογγολόπουλου έχει την επωνυμία «Πεντάκυκλο» και ένα βιογραφικό με αρκετές περιπέτειες.

Τοποθετήθηκε στην Ομόνοια λίγο μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Μπιενάλε της Βενετίας του 2001 αλλά έκτοτε λειτούργησε ελάχιστα καθώς πάντοτε δημιουργούσε πρόβλημα η ροή των υδάτων που κυλούν από ύψους 15 μέτρων.

Με αφορμή τις εργασίες συνολικής αναδιαμόρφωσης της Πλατείας, ο Δήμος Αθηναίων μελέτησε τις κινήσεις που θεώρησαν απαραίτητες ώστε το υδροκινητικό γλυπτό να επιστρέψει στη ζωή.

Οι πέντε σιδερένιοι κύκλοι μπήκαν όντως σε κίνηση το βράδυ της 14ης Μαΐου όταν, εν μέσω σκληρής καραντίνας, έγιναν τα εγκαίνια που ανάγκασαν τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να παραδεχτεί το λάθος για τον συνωστισμό που προέκυψε.

Κάπως έτσι, έναν μήνα μετά ξεκίνησαν τα έργα διόρθωσης της κακοτεχνίας με την ελπίδα, μαζί με το πρόβλημα της υπερχείλισης να βρεθεί λύση και για αυτά τα όρθια κομμάτια μαρμάρου που φαίνονται στη φωτογραφία.

Στα σημεία που αυτά καταλήγουν χαμηλά προς το πλακόστρωτο, προεξέχουν με τρόπο τέτοιο που κάποιοι από τους περαστικούς σκόνταψαν πάνω τους και κινδύνεψαν να πέσουν μέσα στα νερά.

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr