Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία: 50 δείγματα από τεστ κορωνοϊού έμειναν σε κατάψυξη πλοίου για 12 ημέρες

Καταγγελία: 50 δείγματα από τεστ κορωνοϊού έμειναν σε κατάψυξη πλοίου για 12 ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Νοσοκομείου Λέρου, Κέντρου Υγείας Πάτμου και των Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών και Αγαθονησίου (ΕΙΘΕΛ).

Όπως αναφέρει η ΕΙΘΕΛ σε ανακοίνωσή της, κιβώτιο, το οποίο περιείχε βιολογικό υλικό 50 περίπου δειγμάτων προς εξέταση για ανίχνευση του κορονοϊού και αφορούσε ασθενείς του ψυχιατρικού τομέα, του Π.Ι.Κ.Π.Α και του γηροκομείου Λέρου, έμεινε για 12 μέρες στην κατάψυξη του πλοίου χωρίς να το αναζητήσει κάποιος.

Όπως αναφέρει η ΕΙΘΕΛ τα δείγματα πάρθηκαν στις 19 Οκτωβρίου και παραδόθηκαν κατά λάθος με το πλοίο της γραμμής στο Κέντρο Υγείας Πάτμου κατά λάθος, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Μάλιστα σε ερώτηση που έκανε πριν μερικές μέρες στον Ε.ΟΔ.Υ., η υπεύθυνη επιτροπή του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα των δειγμάτων, η απάντηση ήταν ότι «δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Η ανακοίνωση καταγγελία του ΕΙΘΕΛ

«Το Σάββατο 31/10/2020 παραδόθηκε από το πλοίο της γραμμής στο Κ.Υ. Πάτμου, κατά λάθος, κιβώτιο που περιείχε βιολογικό υλικό 50 περίπου δειγμάτων προς εξέταση για ανίχνευση του ιού SARS-COV-2, (ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ) με έκπληξη είδαμε ότι το υλικό αυτό είχε παρθεί στις 19/10/2020 από υπαλλήλους του Ε.Ο.Δ.Υ και αφορούσε ασθενείς μας στην Λέρο του ψυχιατρικού τομέα, του Π.Ι.Κ.Π.Α και του γηροκομείου.

Προφανώς το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος.

Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του Ε.Ο.Δ.Υ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών “ ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου.

Οι κυβερνητικές ευθύνες αλλά και εκείνες της περιφέρειας , τοπικής διοίκησης πολλαπλασιάζονται και με το γεγονός της μη ύπαρξης μονίμου κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου.

Η υγεία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με εκ των υστέρων πράξεις (απάντηση του Ε.Ο.Δ.Υ σε ερώτηση μας ήταν ότι θα ξαναπαρθούν τα δείγματα), ούτε με ευχολόγια ούτε βέβαια αδυνατίζοντας συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με πρακτικές «ράβε-ξήλωνε», μετατρέποντας το σε ΕΣΥ «μίας και μοναδικής νόσου», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα περιορισμού των τακτικών χειρουργείων κ.λ.π.

Τα ίδια τα γεγονότα ομολογούν ότι κυβέρνηση και τοπικές αρχές δεν έχουν σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία!

Η εγκληματική καθυστέρηση στην θωράκιση του συστήματος υγείας, αποδεικνύει ότι η προστασία της υγείας του λαού μας είναι έξω από τους πολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr