Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυλάκιση σε εργοδότες που «βάζουν χέρι» στα 534 ευρώ

Φυλάκιση σε εργοδότες που «βάζουν χέρι» στα 534 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΓΣΕΕ, Εργασία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο, για τους εργοδότες που παίρνουν από τους εργαζόμενους την ειδική αποζημίωση των 534 ή των 800 ευρώ.

Ειδικότερα, εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες από εργαζόμενους πως εκβιάζονται από τους εργοδότες τους ώστε να καρπωθούν εκείνοι τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης λόγω της αναστολής εργασίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργοδότες παίρνουν εκβιαστικά τα ποσά και στη συνέχεια τα «συμψηφίζει» ποσά με εκείνα που αναλογούν στις ημέρες εργασίας.

Με τη νέα νομοθεσία σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με φυλάκιση.

Το σχετικό άρθρο προβλέπει ότι «ο εργοδότης που αξιώνει και λαμβάνει από εργαζόμενο μέρος ή το σύνολο του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού του δέκατου τρίτου άρθρου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), της οποίας ο εργαζόμενος είναι δικαιούχος, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, διώκεται κατ’ έγκληση και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή οριζόμενη σε τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος εκάστης των οποίων (ημερήσιων μονάδων) δεν μπορεί να είναι μικρότερο των δεκατεσσάρων (14) ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φωτόπουλος κατά Παναγόπουλου: «Με τη συμβιβασμένη στάση του λειτουργούσε υπέρ της εργοδοσίας»

Άννα Στρατινάκη: Δεν είχα καμία αρμοδιότητα για τα κονδύλια από το 2021 έως το 2024 – Τι απαντά για την υπόθεση Παναγόπουλου

Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη, ο σύζυγός της εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου

Γιώργος Κακούσης: Δηλώνει αθώος ο δημοσιογράφος για την υπόθεση Παναγόπουλου – Παραιτείται από τη δημοσιογραφία

Υπόθεση Παναγόπουλου ΓΣΕΕ: Ερευνάται γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr