Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβες Ρακιντζή για ΜΚΟ, επωνύμους και Κυριάκο Μητσοτάκη

Βόμβες Ρακιντζή για ΜΚΟ, επωνύμους και Κυριάκο Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κάθε φορά που κάνω προσπάθεια να ελέγξω επωνύμους βρίσκω τείχος» τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013, επιβεβαιώνοντας ότι η διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης ζει και βασιλεύει.

Αναφερόμενος στις έρευνες για τα σκάνδαλα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο κ. Ρακιτζής υπογράμμισε ότι έχουν βαλτώσει. «Αρκετές υποθέσεις εστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο, οι οποίες ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο και ζήτησαν κεντρικό έλεγχο. Αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε τελικά κανέναν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα κατηγόρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά του για περισσότερους επιθεωρητές, ώστε να εντατικοποιηθεί το έργο του. «Η Υπηρεσία λειτουργεί με μόλις 8 επιθεωρητές. Ζήτησα ενίσχυση από τον κ. Μητσοτάκη αλλά… Δεν έρχεται και ο άλλος εύκολα να γίνει επιθεωρητής. Τρώμε μηνύσεις, αγωγές και δεν έχουμε και κάλυψη. Αυτό είναι αποτρεπτικό…» πρόσθεσε.

«Στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα. Μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;» διερωτήθηκε ενώπιον των βουλευτών.

Τέλος, πρότεινε να δημιουργηθούν νέες δομές εσωτερικού ελέγχου και καταπολέμησης της διαφθοράς στα υπουργεία τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα η υφιστάμενη δομή δεν παρήγαγε κανένα έργο ήταν υπηρεσία ψυγείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

ΗΠΑ: Μια «επιδημία διαφθοράς» καλείται να αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ουκρανία να καταπολεμήσει τη διαφθορά αλλιώς δεν έχει δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr