ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,


















































Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία - «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορύφωση του τέταρτου πανδημικού κύματος η Μαρίζα Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, μίλησε για τη μεγάλη μεταδοτικότητα της Δέλτα+.
«Η μετάδοση στην συγκεκριμένη μετάλλαξη, την Δέλτα Πλας (Delta Plus), είναι υπερδιπλάσια.
»Αν και δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσο στα παιδιά και τους εφήβους, επειδή έχει αυξημένη μεταδοτικότητα προκαλεί περισσότερα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διασποράς», δήλωσε η κ. Τσολιά.
Αναφερόμενη στο χαμηλό εμβολιασμό στους εφήβους, λόγω του φόβου που έχουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά, η καθηγήτρια παιδιατρικής επισήμανε ότι ο δισταγμός που υπάρχει θα πρέπει να ξεπεραστεί «γιατί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που βλέπουμε, ιδίως η ηλικία 15 – 24 είναι αυτή στην οποία παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα», καθώς κυκλοφορεί πολύ ο ιός μεταξύ στα μέλη των οικογενειών, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Τα σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενα και δεν είναι λιγότερο συχνά από το να νοσήσει κάποιος.
»Θα πρέπει να ξεπεράσουν τον δισταγμό καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή».
Αναφορικά με τα συμπτώματα που υπάρχουν σε όσα παιδιά ή εφήβους νοσήσουν από κορωνοϊό, η κ. Τσολιά τόνισε ότι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσει σοβαρή μυοκαρδίτιδα σε σχέση με το να κάνει το εμβόλιο.























































