ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Θερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους - Κορύφωση της ηλιακής ισχύος
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων - «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην κορύφωση του τέταρτου πανδημικού κύματος η Μαρίζα Τσολιά, καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, μίλησε για τη μεγάλη μεταδοτικότητα της Δέλτα+.
«Η μετάδοση στην συγκεκριμένη μετάλλαξη, την Δέλτα Πλας (Delta Plus), είναι υπερδιπλάσια.
»Αν και δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσο στα παιδιά και τους εφήβους, επειδή έχει αυξημένη μεταδοτικότητα προκαλεί περισσότερα κρούσματα και περισσότερες νοσηλείες εξαιτίας της ενδοοικογενειακής διασποράς», δήλωσε η κ. Τσολιά.
Αναφερόμενη στο χαμηλό εμβολιασμό στους εφήβους, λόγω του φόβου που έχουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά, η καθηγήτρια παιδιατρικής επισήμανε ότι ο δισταγμός που υπάρχει θα πρέπει να ξεπεραστεί «γιατί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που βλέπουμε, ιδίως η ηλικία 15 – 24 είναι αυτή στην οποία παρουσιάζονται τα περισσότερα κρούσματα», καθώς κυκλοφορεί πολύ ο ιός μεταξύ στα μέλη των οικογενειών, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Τα σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας είναι ήπια και αυτοπεριοριζόμενα και δεν είναι λιγότερο συχνά από το να νοσήσει κάποιος.
»Θα πρέπει να ξεπεράσουν τον δισταγμό καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή».
Αναφορικά με τα συμπτώματα που υπάρχουν σε όσα παιδιά ή εφήβους νοσήσουν από κορωνοϊό, η κ. Τσολιά τόνισε ότι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσει σοβαρή μυοκαρδίτιδα σε σχέση με το να κάνει το εμβόλιο.























































