ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Frankfurter Rundschau: «Αυτό που συμβαίνει στους προσφυγικούς καταυλισμούς σε κάποια ελληνικά νησιά, μας απειλεί όλους»

Frankfurter Rundschau: «Αυτό που συμβαίνει στους προσφυγικούς καταυλισμούς σε κάποια ελληνικά νησιά, μας απειλεί όλους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Frankfurter Rundschau σχολιάζει το νέο σύστημα ασφαλείας που έχει εγκατασταθεί σε ελληνικά προσφυγικά κέντρα, κάνοντας λόγο για «μία τρέλα που πρέπει να σταματήσει» και γράφει:

«Αυτό που συμβαίνει στους προσφυγικούς καταυλισμούς σε κάποια ελληνικά νησιά, μας απειλεί όλους.

»Πρόκειται για ένα καθεστώς πλήρους παρακολούθησης ανθρώπων, για γενικευμένες υποψίες και την καταπάτηση δικαιωμάτων.

»Η Ελλάδα θέτει σε λειτουργεία το σύστημα επιτήρησης των προσφύγων “Κένταυρος”, το οποίο χρηματοδοτείται από φόρους των πολιτών της ΕΕ και θα παρακολουθεί τους αιτούντες άσυλο σε κάθε βήμα στους καταυλισμούς, αναλύοντας τη συμπεριφορά τους.

»Αυτό είναι εφικτό επειδή οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα συρματοπλέγματα, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναζητούν προστασία και ασφάλεια, ενώ θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τη βία και την έλλειψη προοπτικών, δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν.

»Οι καταυλισμοί μετατρέπονται έτσι σε ένα εργαστήριο νέων τεχνικών επιτήρησης».

Καταλήγοντας, ο σχολιαστής επισημαίνει ότι στην ελληνική μυθολογία «οι Κένταυροι θεωρούνταν άγριοι, βίαιοι και λάγνοι – μισοί άνθρωποι και μισοί άλογα», ενώ υπογραμμίζει σκωπτικά, ότι «όταν κάποιος χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα με αυτό το όνομα απέναντι σε αδύναμους, δείχνει τι είδους εικόνα έχει για τον άνθρωπο και τι πιστεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θυμωμένος ο Αλ. Τσίπρας με τον Μητσοτάκη: Ερημώνει τη χώρα και φέρνει ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ – Ο λαός δεν θα έχει τροφή εξαιτίας του Μητσοτάκη

Πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης στα Εξάρχεια – Έβγαλαν πάνω από 200.000 ευρώ

Ανάλυση Jerusalem Post: Το ανυπόστατο ψευδομνημόνιο Τουρκίας-Δυτ. Λιβύης απειλεί τη ναυσιπλοΐα του Ισραήλ στη Μεσόγειο

«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους

The thug-pirate Erdoğan attempts, through mafia-style hypocrisy, to present himself as a supposedly friend and ally of Greece

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr