Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καπραβέλος: Ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν την πόρτα της Εντατικής

Καπραβέλος: Ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν την πόρτα της Εντατικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, τους εμβολιασμούς, τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τους ασθενείς φορείς της εν λόγω παραλλαγής που όπως τονίζει «χτύπησαν την πόρτα της Εντατικής» μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νίκος Καπραβέλος.

«Μέσα στο 4ο κύμα μας προέκυψε η νέα παραλλαγή Όμικρον, το αποτύπωμα της οποίας έχει αρχίσει και φαίνεται ήδη. Οι πρώτοι ασθενείς με Όμικρον χτύπησαν ήδη την πόρτα της εντατικής, έχουμε και διασωληνωμένους αλλά και τα μηνύματα που παίρνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο κατακόκκινο, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ότι δίνει νοσηρότητα και θανάτους» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 της ΕΡΤ ο συντονιστής-διευθυντής στην Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

«Ο ΠΟΥ λέει ότι προσέξτε, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι ο ιός μας έχει ξεγελάσει όλους, έχει αλλάξει την εικόνα, παρακάμπτει και τα εμβόλια άρα η ανοσία πλέον απομακρύνεται, βλέπουμε ότι οι παραλλαγές απαιτούν νέα εμβόλια, επομένως η ανοσία αγέλης δεν είναι εφικτή στο άμεσο διάστημα και οι μεταλλάξεις θα είναι συνεχώς μπροστά μας».

«Ο ιός κάνει την δουλειά του αλλάζει δηλαδή το όχημα διασποράς»

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο «ο ιός κάνει την δουλειά του αλλάζει δηλαδή το όχημα διασποράς, εμείς όμως απ’ την άλλη και όπλα διαθέτουμε καλύτερα, με αντιικά φάρμακα που χορηγούνται στις πρώτες ημέρες για να αποτρέψουν την εξέλιξη της νόσου, ενώ την ίδια ώρα 50 ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με νέα πολυδύναμα εμβόλια που θα πιάνουν και τις μεταλλάξεις».

«Αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να αισιοδοξούμε χωρίς αντικειμενικά δεδομένα γιατί στο επόμενο κύμα που θα χτυπήσει πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να είναι ηπιότερο.

»Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί βλέπουμε να μην τελειώνει η Delta, η Όμικρον ακόμα δεν έχει αφήσει το αποτύπωμά της, οι κλίνες είναι γεμάτες από βαρύτατα περιστατικά και δυστυχώς ο Ιανουάριος θα κλείσει με περισσότερους από 2000 νεκρούς, άρα δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ύφεσης, με αποτέλεσμα η ανησυχία μας να είναι μεγάλη» ανέφερε.

«Τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν, ειδικά με την αναμνηστική δόση»

«Η συμμόρφωση στους υγειονομικούς κανόνες και μάλιστα στο βασικό μας όπλο, είναι αυτό που θα αποτρέψει τον ιό να κάνει την καταστροφή του» διαμήνυσε και συμπλήρωσε: «Τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν, ειδικά με την αναμνηστική δόση. Από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι οι 9 στους 10.

Εξακολουθεί να έχει αποτελεσματικότητα και ισχύ το εμβόλιο και αυτό έχουμε στην διάθεσή μας προκειμένου να αποτρέψουμε την βαριά νόσηση, παρότι λέμε ότι θα βγουν νέα πολυδύναμα εμβόλια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr