Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις Τρίτη και Τετάρτη

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις Τρίτη και Τετάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και νότιοι άνεμοι θα πλήξουν τη χώρα τις επόμενες από το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) έως και την Τετάρτη (23/11).

Βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο το οποίου βρίσκεται στην Ιταλία, θα κινηθεί ανατολικά με αποτέλεσμα το ψυχρό μέτωπο που το συνοδεύει να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από το μεσημέρι της Τρίτης 22/11.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές και η πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτίων ανέμων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τα επεισόδια βροχόπτωσης τόσο για την Τρίτη 22/11 όσο και για την Τετάρτη 23/11 θα είναι επιπέδου επικινδυνότητας 3.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι της Τρίτης 22/11.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Σημειώνεται ότι οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται έως το βράδυ της Τρίτης 22/11 στα δυτικά και στο Ιόνιο, από την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 στη Θράκη, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και από το πρωί έως το απόγευμα της Τετάρτης 23/11 στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ενίσχυση έως το απόγευμα της Τρίτης 22/11 φτάνοντας τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Από το βράδυ της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στο Αιγαίο οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά την νύχτα της Τρίτης 22/11 προς Τετάρτη 22/11 φτάνοντας επίσης τα 6 και κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Από το πρωί όμως της Τετάρτης 23/11 θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, την Τρίτη 22/11 στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά και την Τετάρτη 23/11 στο Ιόνιο, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Μικρή πτώση αναμένεται και στο Αιγαίο, η οποία όμως θα γίνει αισθητή την Πέμπτη 24/11.

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται ο υετός και ο άνεμος που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 24/11:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σε αναρτησή του στο Facebook ο Θοδωρής Κολυδάς δημιουργείται ένα φαινόμενο που στη μετεωρολογία περιγράφεται ως μετεωρολογική «βόμβα».

«Το χαμηλό #Denise στον κόλπο της Γένοβας βαθαίνει κατά 20 hPa σε 24 ώρες.

»Στη Μετεωρολογία τα συστήματα χαρακτηρίζονται εκρηκτικά χαμηλά (ή μετεωρολογικές “βόμβες”).

»Από το απόγευμα πάντως που θα μας επηρεάσει, θα αρχίσει να εξασθενεί» περιγράφει στην ανάρτησή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Που θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη με κακοκαιρία

Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Που θα «χτυπήσει» – Πόσο θα διαρκέσει

Καιρός: Ο χειμώνας 2023-2024 είναι θερμότερος όλων των εποχών στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr