Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αριστοτέλης Διβάνης: Πέθανε ο ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel

Αριστοτέλης Διβάνης: Πέθανε ο ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ξενοδοχεία, Τουρισμός,

Πέθανε την Πρωτοχρονιά το πρωί ο Αριστοτέλης Διβάνης, ο ηγέτης των ξενοδοχείων Divani Caravel και ένας εκ των θεμελιωτών του ελληνικού τουρισμού.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.

Όπως αναφέρει το tourismtoday.gr, ο Αριστοτέλης Διβάνης ήταν η προσωπικότητα που οδήγησε τον ξενοδοχειακό χώρο και εν γένει τον ελληνικό τουρισμό -μέσα από τη θέση του ηγήτορος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τις κρίσιμες δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση- θέτοντας τις βάσεις ούτως ώστε ο τουρισμός να διεκδικήσει και να αναδειχθεί σε λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας.

Ήταν πάντα καινοτόμος δεδομένου ότι το 1958 ανέγειρε στα Τρίκαλα, ξενοδοχείο δυναμικότητας 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό.

Θρυαλλίδα για την ενασχόληση του με τον τουρισμό αποτέλεσε η συμβουλή του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η αγάπη για τη φιλοξενία και το επιχειρηματικό πνεύμα του Αριστοτέλη Διβάνη έδειξαν τον δρόμο και για τη συνέχεια, με τον ίδιο να αποσύρεται από οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα και να εστιάζει αποκλειστικά στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Με την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού να στέφεται με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διέβλεψε την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και πήρε την μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος ήταν πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το επόμενο βήμα του Αριστοτέλη Διβάνη έμοιαζε προδιαγεγραμμένο.

Λίγο πριν από την συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο ιδρυτής του Ομίλου σε συνεργασία με συντοπίτη του εγκαινίασε το πρώτο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Η κάθοδος στην Αθήνα ήταν επιτυχημένη και καταλυτική για την μετέπειτα πορεία και παρακαταθήκη για την εν καιρώ ίδρυση των Divani Collection.

Άξιος συνεχιστής του έργου του ο υιός του Σπύρος Διβάνης, ο οποίος εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

ΕΞΩΤΙΚΟ Μαρακές: Η μεγαλύτερη έκπληξη!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr