Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Τέλος στις ελπίδες για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Süddeutsche Zeitung: Τέλος στις ελπίδες για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οριστικό τέλος θέλησε να δώσει η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού στις φημολογίες περί επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Αθήνα.

«Η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Μισέλ Ντόνελαν απέρριψε την ιδέα να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα Ελγίνεια Μάρμαρα, στην Ελλάδα στο εγγύς μέλλον.

»Σε συνέντευξή της, δήλωσε ότι τα γλυπτά από το Ναό της Αθηνάς στην Ακρόπολη, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στο Λονδίνο από τον Βρετανό πρέσβη Λόρδο Έλγιν, ανήκουν “στο Ηνωμένο Βασίλειο”», δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung.

«Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν βρισκόταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα για την επιστροφή.

»H υπουργός Πολιτισμού Ντόνελαν δήλωσε ότι είχε αρκετές συζητήσεις με τον Τζορτζ Όσμπορν και πως η “μόνιμη επιστροφή” των μαρμάρων δεν ήταν στις προθέσεις του. Η γνώμη του για το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα είχε “παρερμηνευτεί και σίγουρα παραποιηθεί”.

»Τα έργα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να σταλούν πίσω ενώ ακόμη κι ένα μόνιμο δάνειο δεν θα αποτελούσε λύση. Η αποκατάσταση θα ήταν “ένας επικίνδυνος δρόμος”, διαπίστωσε η υπουργός Πολιτισμού, καθώς “θα έθετε υπό αμφισβήτηση το περιεχόμενο όλων των μουσείων μας”».

Η γερμανική εφημερίδα καταλήγει σημειώνοντας πως «η Ελλάδα πιέζει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εδώ και δεκαετίες.

Πρόσφατα, ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επίσης επισημάνει ότι μόνο η αναγνώριση των γλυπτών ως λεηλατημένης τέχνης και η μόνιμη επιστροφή τους στην Αθήνα θα ήταν αποδεκτή λύση για τον ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr