Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ρόδο λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς

Βρετανία: Ακυρώσεις πτήσεων προς Ρόδο λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες Βρετανοί που βρίσκονται στη Ρόδο προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Κατηγορίες για «φτωχή εξυπηρέτηση» από τις ταξιδιωτικές εταιρείες ενώ οι τουρίστες κάνουν λόγο για «εφιαλτική κατάσταση».

Σήμερα Κυριακή δεν υπάρχει ούτε ένα βρετανικό μέσο το οποίο δεν έχει στην κορυφή της ενημέρωσης την ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ρόδο.

Ο λόγος, το μέγεθος της καταστροφής και βέβαια οι χιλιάδες Βρετανοί οι οποίοι βρίσκονται στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Είναι η πέμπτη ημέρα που συνεχίζει να καίγεται το νησί και σύμφωνα με τις αρχές δεν φαίνεται να καλυτερεύει τις επόμενες ημέρες» σχολιάζουν Βρετανοί δημοσιογράφοι.

»Παράλληλα, αρκετοί Βρετανοί τουρίστες που μοιράζονται τις ιστορίες τους στα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για «εφιαλτική κατάσταση» και για «απόλυτο χάος».

Σύμφωνα με τις διηγήσεις, αναγκάστηκαν πολλοί από αυτούς να αφήσουν πίσω τις αποσκευές τους τρέχοντας ουσιαστικά μόνο με όσα φορούσαν.

Αρκετοί απομακρύνθηκαν από τα επικίνδυνα σημεία μέσω θαλάσσης και ενώ βρίσκονταν ουσιαστικά εγκλωβισμένοι στις παραλίες του νησιού.

Δυσφορία και απογοήτευση προς τις ταξιδιωτικές εταιρείες

Οι Βρετανοί στρέφονται κυρίως ενάντια στις ταξιδιωτικές εταιρείες και τα πρακτορεία.

Καταγγέλλουν ότι κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των περιοχών λάμβαναν μηδενική εξυπηρέτηση χωρίς καθοδήγηση και εναλλακτικές, κάτι που από ότι φαίνεται συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά καταλύματα ώστε να φιλοξενήσουν όλο τον κόσμο που βρίσκεται στο νησί, με αποτέλεσμα αρκετοί τουρίστες να περνούν την ημέρα τους σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία και γυμναστήρια.

Από τις 10.30 το πρωί της Κυριακής οι αεροπορικές εταιρείες ξεκίνησαν τις ανακοινώσεις.

Η εταιρεία Jet2 ακύρωσε και τις πέντε πτήσεις που είχε για σήμερα Κυριακή από Ρόδο.

Σημαντικό να αναφερθεί όμως ότι η πτήση των 8:00 από Λούτον, πραγματοποιήθηκε κανονικά παρότι εμφανίστηκαν μόλις οι 70 από τους 168 επιβάτες της.

Στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση, η εταιρεία δήλωσε ότι «θα πετάξουμε άδεια και τα πέντε αυτά αεροπλάνα προς τη Ρόδο με σκοπό να φέρουμε πίσω στη Βρετανία τους ταξιδιώτες που είχαν προγραμματισμένη πτήση επιστροφής για σήμερα».

Λίγο αργότερα η TUI ήταν η δεύτερη αεροπορική που προχώρησε σε ακυρώσεις.

Μάλιστα ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς Ρόδο για τις επόμενες δυο ημέρες, δηλαδή σήμερα Κυριακή, αύριο Δευτέρα και μέχρι Τρίτη 25 Ιουλίου.

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων καθώς η κατάσταση στη Ρόδο παραμένει δύσκολη και ασταθής», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά.

Η Easyjet δίνει την δυνατότητα ανταλλαγής εισιτηρίου προς άλλο προορισμό χωρίς όμως να έχει ακυρώσει τις πτήσεις της προς το νησί.

Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι έγραψε στο Τούιτερ ότι «η ασφάλεια των Βρετανών είναι η προτεραιότητά μας» παραπέμποντας στην ιστοσελίδα του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στην Ελλάδα με τηλέφωνα και περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr