Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποια σημεία οι Δήμοι της πρωτεύουσας μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Σε ποια σημεία οι Δήμοι της πρωτεύουσας μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας έχει «ξεσπάσει» στην Αττική, καθώς ο ένας δήμος μετά τον άλλο ανακοινώνει συγκέντρωση εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης και ήδη σε όσες περιοχές έχει ξεκινήσει η δράση, οι πολίτες σπεύδουν μαζικά για να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί.

Οι δημοτικές Αρχές βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς των νομών Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Μαγνησίας και η έκκληση που γίνεται είναι για εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως γάλατα, κονσέρβες, όσπρια, δημητριακά κ.ά., παιδικές και βρεφικές τροφές, τροφές για ζώα, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, είδη υγιεινής, power bank, φακούς, ενώ κάποιοι δήμοι έχουν κάνει έκκληση για καθαρά ρούχα σε άριστη κατάσταση για ενήλικες και παιδιά, μπότες, παλτό, κασκόλ, γάντια, αλλά και για ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Αναλυτικά, τα σημεία συγκέντρωσης, οι ημέρες και ώρες, που έχουν ανακοινώσει οι δήμοι της Αττικής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τις 11/9 έως και τις 15/9, από τις 7.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Στο ισόγειο του Δημαρχείου τι Σάββατο (9/9) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και από τη Δευτέρα (11/9) έως την Τετάρτη (13/9) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Αιγάλεω: Στο Δημαρχείο από αύριο Σάββατο (9/9), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Αμαρουσίου: Στο Δημαρχείο αύριο Σάββατο (9/9) και τη Δευτέρα (11/9), από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Αχαρνών: Στο Δημαρχείο στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας σήμερα Παρασκευή έως τις 9 το βράδυ και αύριο Σάββατο (9/9), από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: Στο Δημαρχείο αύριο Σάββατο (9/9) από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, την Κυριακή (10/9) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και τη Δευτέρα (11/9) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Βριλησσίων: Στα Γραφεία ΟΚΠΑ (Λ. Πεντέλης 62), από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή (10/9), από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δήμος Βύρωνα: Στο Πυροφυλάκιο (Λ. Κατεχάκη & Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου) καθημερινές και Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Ιθώμης 6) καθημερινές από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και στο Δίκτυο Αλληλεγγύης (Πίνδου 6) καθημερινές από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Δήμος Γαλατσίου: Στο Πνευματικό Κέντρο (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους) συγκεντρώνονται είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, σήμερα Παρασκευή από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, αύριο Σάββατο (9/9) και την Κυριακή (10/9) από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και τη Δευτέρα (11/9) από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου (1ο πέτρινο) συλλέγονται μόνο τρόφιμα μακράς διαρκείας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ (19:30-20:00) έως και το τέλος των εκδηλώσεων.
Να σημειωθεί πως το πρώτο φορτηγό του Δήμου Γαλατσίου με 70 κούτες τρόφιμα, 15 πακέτα ρουχισμού από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας και με κλινοσκεπάσματα, αναχώρησε ήδη για τη Θεσσαλία.

Δήμος Γλυφάδας: Στο Δημαρχείο σήμερα Παρασκευή έως τις 9 το βράδυ.

Δήμος Δάφνης-Υμηττού: Στο Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης (Χρήστου Μιχαλόπουλου 65 και Βύρωνοs) αύριο Σάββατο (9/9) και την Κυριακή (10/9) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στο Α’ ΚΑΠΗ Δάφνης και στο Α’ ΚΑΠΗ Υμηττού (Παπαστράτου 14), από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Πέμπτη (14/9) από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Δήμος Διονύσου: Ξεκίνησε από την Παρασκευή 8/9 έως και την Παρασκευή (15/9), από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στον Άγιο Στέφανο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28).

Δήμος Ηλιούπολης: Ξεκίνησε από την Πέμπτη 7/9 και συνεχίζει την Παρασκευή 8/9 έως τις 9.30 το βράδυ, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Δήμος Ηρακλείου: Ξεκίνησε από την Πέμπτη 7/9 και συνεχίζει και την Παρασκευή 8/9 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου (Στ. Καραγιώργη 2 και Μαρίνου Αντύπα).

Δήμος Ιλίου: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αίαντος 59) από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Τετάρτη (13/9), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Καισαριανής: Στο Α’ ΚΑΠΗ (Φιλαδελφείας 37), από Σάββατο (9/9) από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ και τη Δευτέρα (11/9) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Καλλιθέας: Ξεκίνησε από σήμερα και θα συνεχίσει αύριο Σάββατο και την Κυριακή (10/9) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην είσοδο του Δημαρχείου.

Δήμος Κηφισιάς: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νέας Ερυθραίας (Αθ. Διάκου και Αναξαγόρα) από Σάββατο (9/9) και την Κυριακή (10/9) από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και στον ίδιο χώρο, αλλά και στο Κτίριο του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» (Διονύσου 73 και Γορτυνίας) τη Δευτέρα (11/9) έως Τετάρτη (13/9) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Μαραθώνα: Στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντός του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου (Λ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη), από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Παρασκευή (15/9) από τις 8:30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Δήμος Μεταμόρφωσης: Ξεκίνησε την Παρασκευή 8/9 και συνεχίζει το Σάββατο (9/9) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην Κοινωνική Υπηρεσία (Κορίνθου 21).

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Στο Δημαρχείο Μοσχάτου και στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Τετάρτη (13/9) από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Δήμος Νέας Ιωνίας: Ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχίσει τη Δευτέρα (11/9), την Τρίτη (12/9) και την Τετάρτη (13/9), από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας: Ξεκίνησε την Παρασκευή 8/9 και θα συνεχίσει τη Δευτέρα (11/9) και την Τρίτη (12/9), από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Α’ ΚΑΠΗ της Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας 154).

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Πραγματοποιεί σήμερα τη δράση συγκέντρωσης στο Δημαρχείο και δόθηκε παράταση από τη δημοτική Αρχή έως τις 7 το απόγευμα και στη συνέχεια στην παραλία του Μπάτη, στον χώρο τέλεσης των ΦΑΛΗΡΙΚΩΝ 2023 έως τις 10.30 το βράδυ.

Δήμος Παλλήνης: Στις εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Δομών (Έντισον 3) και στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας), το Σάββατο (9/9) από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, τη Δευτέρα (11/9) και την Τρίτη (12/9) από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας (Ελευθερίου Βενιζέλου 21), από το Σάββατο (9/9), την Κυριακή (10/9) και τη Δευτέρα (11/9), από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δήμος Χαϊδαρίου: Στο Δημαρχείο το Σάββατο (9/9), την Κυριακή (10/9) και τη Δευτέρα (11/9), από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Δήμος Χαλανδρίου: Από τη Δευτέρα (11/9) έως και την Παρασκευή (15/9) σε τέσσερα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Κεντρικό ΚΕΠ (Γρ. Γυφτοπούλου 2 & A. Γκίνη) από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία) κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, όπου η συλλογή ειδών στο θέατρο ξεκινάει από απόψε. Τέλος, ειδικά το Σάββατο στο Κεντρικό ΚΕΠ από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άγριο φονικό στο Μαρούσι: Νεκρός 23χρονος έξω από νυχτερινό μαγαζί – Υπάρχουν και τραυματίες

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε 5 περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης – Πόσο θα διαρκέσει

Καταγγελία κτηνοτρόφων: Γέμισε η ελληνική αγορά με ρουμάνικα αρνιά ενόψει Πάσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr