Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα 25/9 – Θα πλήξει κυρίως Θεσσαλία και Μαγνησία

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα 25/9 – Θα πλήξει κυρίως Θεσσαλία και Μαγνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα, κυρίως από τη Δευτέρα (25/09) και για τις επόμενες τρεις ημέρες, με τη Θεσσαλία να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των ισχυρών φαινομένων, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Νέα επικαιροποιημένη πρόγνωση από την ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή (22/09), επικαιροποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24/09), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα, επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα (25/09) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και, τη Δευτέρα (25/09), θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Ακόμα, την Τρίτη (26/09) και την Τετάρτη (27/09) θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα (25/09), στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και πιθανόν στο Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων) καθώς και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Επίσης, την Τρίτη (26/09), στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και προς τις βραδινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Όσον αφορά στην Τετάρτη (27/09), σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες, στη βόρεια Εύβοια, στη δυτική Κρήτη και πιθανόν στις δυτικές Κυκλάδες.

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Σε δύο τμήματα η κακοκαιρία»

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, είπε το Σάββατο (23/09) –κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN– ότι η κακοκαιρία θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (25/09) αναμένεται να «χτυπήσει» στη δυτική, κεντρική και βόρεια Θεσσαλία.

Ακόμα, την Τρίτη (26/09), θα κινηθεί πιο ανατολικά, προς την περιοχή του Πηλίου και του Βόλου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον όγκο νερού, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε ότι «θα βρεθούμε, κατά κάποιο τρόπο, να μου επιτραπεί η έκφραση, μεταξύ “Ιανού” και “Daniel”», συμπληρώνοντας:

«Υπολογίζουμε αθροιστικά σε αυτό το τριήμερο, από Δευτέρα (25/09) μέχρι και Τετάρτη-Πέμπτη (27-28/09) πρωί, να βλέπουμε αθροιστικά σε κάποιες περιοχές να ξεπερνάνε ακόμα και τους 300, ίσως και 400 τόνους νερό».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Φθινόπωρο από τη Δευτέρα (25/09)»

Ύστερα από ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός αλλάζει και, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, από το απόγευμα της Κυριακής (24/09).

Συγκεκριμένα, οι βροχές θα χτυπήσουν αρχικά από το βόρεια, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα.

Από τη Δευτέρα (25/09) πέφτει η θερμοκρασία, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να σημειώνεται την Τρίτη (26/09) και την Τετάρτη (27/09).

Μάλιστα, αυτές τις ημέρες θα βρέξει και στην Αθήνα.

Οι περιοχές που δεν θα δουν βροχές είναι η Μακεδονία, ο Έβρος και η Κρήτη.

Τάσος Αρνιακός: «Οι βροχές θα χτυπήσουν όλη τη χώρα»

Τα 36άρια και 37άρια θα διαδεχθούν οι βροχές και οι καταιγίδες από την Κυριακή (24/09).

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία αρχίζει από Ιόνιο και θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τον Έβρο και την Κρήτη.

Ακόμα, ο ίδιος τόνισε την Παρασκευή (22/09) πως πρόκειται για καλοκαιρινές βροχές, που δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που έδωσε ο «Daniel», όμως δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να πέσει πολύ νερό. Θα επηρεαστεί σίγουρα και η Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αφρικανική Σκόνη: Γιατί «κοκκίνισε» ο ουρανός – Τι λέει το Αστεροσκοπείο

Παγώνη για σκόνη: Χρειάζεται προσοχή – Όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ίσως χρειαστεί να αλλάξουν τα φάρμακά τους

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr