Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μετανάστες, Ναυάγια, Πρόσφυγες, Χίος,

Σε τραγωδία κατέληξε το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων στη Χίο, με τρία μικρά κορίτσια ηλικίας 5,7 και 10 ετών να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα των κοριτσιών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διασωθέντων, δήλωσε νωρίτερα στις Αρχές ότι τα παιδιά είναι νεκρά.

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, από την επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών.

Τουλάχιστον 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου. Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο. Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Η επιχείρηση αναζήτησης επιζώντων συνεχίζεται αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαιναν 27 άτομα στη βάρκα. Η περιοχή είναι δύσβατη και η επιχείρηση γίνεται μόνο από την θαλάσσια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής πήγαν στο λιμάνι των Καρδαμύλων και έφεραν τρόφιμα, νερά και ρούχα.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν στελέχη του λιμενικού και από τους σταθμούς Καρδαμύλων και Οινουσσών, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, ιατρικό προσωπικό από το πολυιατρείο των Καρδαμύλων και το ΕΚΑΒ.

Το σκάφος δεν έχει εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που κάνει τους αρμόδιους να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο διακινητής να τους άφησε και να έφυγε.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για εντοπισμό άλλης ομάδας 23 προσφύγων-μεταναστών στη θέση Πυργιά Καρδαμύλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr