Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αδιαχώρητο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το αδιαχώρητο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς λόγω των αθρόων μετεγγραφών φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν φέτος, έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο σε πολλές σχολές με το Ίδρυμα να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη επιβάρυνση μη διαχειρίσιμη σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε κάποια τμήματα οι εισακτέοι διπλασιάζονται ή και υπερδιπλασιάζονται με την προσθήκη των φοιτητών που μετεγγράφονται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια.

Ακόμη αναμένονται οι πίνακες με τους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά θέσης για οικονομικούς λόγους – σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ο αριθμός των φοιτητών από μεταφορά θέσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

«Η Πολιτεία καλείται επειγόντως να πράξει το καθήκον της απέναντι στο τόσο πλέον επιβαρημένο Ε.Κ.Π.Α., ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των υποχρεώσεών του. Χωρίς ενισχύσεις σε κάθε επίπεδο (διδακτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη, οικονομικοί πόροι) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Ε.Κ.Π.Α. θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, άλλωστε, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ). Το συγκεκριμένο τμήμα δηλώνει ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών, καθώς αρχικά εγγράφησαν 181 φοιτητές (159 από πανελλαδικές εξετάσεις, και 21 από ειδικές κατηγορίες), ενώ εγκρίθηκαν 176 μετεγγραφές φοιτητών στους οποίους αναμένεται να προστεθούν και οι μετεγγραφέντες με οικονομικά κριτήρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Γλυφάδα: Χτύπησε τη γυναίκα του, τον καταδίωξε η αστυνομία και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr