Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών” στο ΨΝΑ Δαφνί

“Σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών” στο ΨΝΑ Δαφνί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η καταστροφική, για την ψυχική υγεία ασθενών και εργαζομένων, πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης συνεχίζεται με την συγκεκαλυμμένη προσπάθεια εφαρμογής μέτρων αποδόμησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και διάλυσης του δημόσιου συστήματος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι “η κυβέρνηση επικαλούμενη την δέσμευση της χώρας για ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, αφού δαπάνησε, επί 15 χρόνια τα κοινοτικά κονδύλια σε κατακερματισμένες δράσεις υπονόμευσης του Δημόσιου χαρακτήρα της ψυχιατρικής περίθαλψης, έρχεται τώρα υποκριτικά και επιχειρεί την κατάργηση των ψυχιατρείων χωρίς να έχει υλοποιήσει ούτε στο ελάχιστο τα επαρκή προαπαιτούμενα για την μετάβαση σ’ ένα κοινοτικό, τομεοποιημένο, στελεχωμένο, Δημόσιο σύστημα” και συνεχίζουν:

Ο αποκαλυφθείς πλέον δούρειος ίππος αυτής της επίθεσης στο Δημόσιο σύστημα περίθαλψης είναι ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Παύλος Θεοδωράκης. Με δανεικά στην ορολογία «επιχειρήματα»» περί ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει στον Τύπο, σε ημερίδες και στο facebook, για τα επιτεύγματα των ενεργειών του, παλιά, τωρινά και μελλοντικά, κρύβοντας επιλεκτικά πίσω από αριθμούς, τον βίαιο χαρακτήρα των σχεδιασμών του για διάλυση των ψυχιατρείων .

Ο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Διοικητής του ΨΝΑ, στον λίγο χρόνο που διαθέτει για το Νοσοκομείο –συνήθως νύχτα- επιδίδεται στην απαξίωση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων του Νοσοκομείου προκειμένου να επιτύχει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους. Στα πλαίσια του εκφοβισμού που επιδιώκει εντάσσεται και η πράξη μετακίνησης του Προέδρου του Σωματείου λίγα λεπτά αφότου ο τελευταίος αρνήθηκε οποιαδήποτε συνομιλία μαζί του εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους.

Δεν κάνει τίποτα για το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρόλο που του έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι θέτει σε κίνδυνο τις ΖΩΕΣ των ασθενών, την φροντίδα και τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προφανώς θα επιλύει ευκαιριακά τα προβλήματα με την διενέργεια ΕΔΕ.

Παρά τις υποσχέσεις του, το Νοσοκομείο μένει στις μέρες μη εφημερίας το βράδυ χωρίς οδηγό ασθενοφόρου για εσωτερικές μετακινήσεις και διακομιδές, θέτοντας σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και τις ΖΩΕΣ των ασθενών.

Ενώ η επίλυση του προβλήματος των συνοδειών και διακομιδών ασθενών παραμένει επίμονα μακρών των ενδιαφερόντων του, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις.

Σ’ αυτή την προσχεδιασμένη, εκ των έσω, διάλυση του Νοσοκομείου βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες διάφορα, κατ’ανάθεση στελέχη των υπηρεσιών, που επιδίδονται στο ίδιο έργο παρακάμπτοντας διοικητικές ιεραρχίες ή προωθώντας την αποψίλωση σε προσωπικό. Είναι και αυτοί υπεύθυνοι για τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποφάσεις που στόχο έχουν την διάλυση του Νοσοκομείου μας.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΨΝΑ καταγγέλλει τον Διοικητή Παύλο Θεοδωράκη και τον καθιστά υπεύθυνο για :

1. Τον κίνδυνο για τις ζωές ασθενών και εργαζομένων λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

2. Το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους

3. Την μη λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου.

4. Την μη εξασφάλιση κονδυλίων, για καταβολή δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών.

5. Την γενικότερη υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας με στημένα δημοσιεύματα για να δημιουργήσει κλίμα διάλυσης.

Το Σωματείο Εργαζομένων δεν θα επιτρέψει σε κανένα Τροϊκανό – περαστικό Διοικητή να απαξιώνει και να καθυβρίζει επαγγελματίες Ψυχικής υγείας που με κατάθεση ψυχής κρατούν ανοιχτό ένα υποστελέχωμενο Νοσοκομείο.

Οποιαδήποτε προσβολή που αφορά την ηθική και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, να καταγγέλλεται στο Σωματείο για τα περεταίρω.

Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές, την επιθεώρηση εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να παρέμβουν άμεσα για τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας του προσωπικού, την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, τα ράντζα και τις σοβαρές ελλείψεις του νοσοκομείου που το καθιστούν επικίνδυνο.

Το Σωματείο Εργαζομένων θα υπερασπιστεί , πραγματικά και όχι ψευδεπίγραφα, με σεβασμό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και Δωρεάν, υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην παίκτης ριάλιτι παραδόθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ και ναρκωτικά – Εξετάζεται στο Δαφνί από ψυχιάτρους

Στο ψυχιατρείο η γιατρός από τη Λαμία που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Απολύουν επικουρικούς γιατρούς – Στην ανεργία στέλνουν «ήρωες με άσπρες μπλούζες»

Στο Δαφνί πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός – Κλείστηκε οικειοθελώς! (φωτο)

Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να έκανε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης της υπόθεσης Noor 1

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr