Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρατομήθηκε ο πρύτανης που πρόκρινε φασιστοποίηση όσων είναι σε θέσεις εξουσίας

Καρατομήθηκε ο πρύτανης που πρόκρινε φασιστοποίηση όσων είναι σε θέσεις εξουσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καρατομήθηκε ο αναπληρωτής πρύτανης, Ιωάννης Τζιφόπουλος, μετά τη δημοσιοποιήση βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να προκρίνει τη φασιστοποίηση όσων είναι σε θέσεις εξουσίας.

Η παραίτηση του κ. Τζιφόπουλου έγινε αποδεκτή από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα, ενώ το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Φιλολογίας.

«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας. Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης, κ. Τζιφόπουλος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΑΠΘ αναφέρεται: «Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου.

Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα ΜΜΕ, δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του ΑΠΘ».

Με βάση τον νέο νόμο οι αντιπρυτάνεις ορίζονται από τον πρύτανη και ο αντικαταστάτης του κ. Τζιφόπουλου αναμένεται να οριστεί εντός των επόμενων ημερών.

«Οι τελευταίες πρωτοφανέρωτες εξελίξεις αναδεικνύουν ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια στο σύνολό τους διοικούνται σήμερα από τις πιο αυταρχικές πρυτανείες μεταπολιτευτικά», ανέφερε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας στην καταγγελία του για τον κ.Τζιφόπουλο.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση ΑΕΙ καταδίκασε τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Τζιφόπουλος και κάλεσε «το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να καταδικάσει τέτοιες απόψεις και τις πρακτικές που απορρέουν από αυτές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Οριστικό – Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική εξαμήνου στη Νομική Θεσσαλονίκης

Τρεις άνδρες παρενόχλησαν φοιτήτρια στις ντουζιέρες της εστίας – «Θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει»

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τον βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ

Υπ. Εξωτερικών και Ινστιτούτο Βενετίας «επέστρεψαν» τον Μεγ. Αλέξανδρο στην Ινδία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr