Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

“Αναπροσαρμόστε τις συντάξεις ενστόλων, πανεπιστημιακών και γιατρών”

“Αναπροσαρμόστε τις συντάξεις ενστόλων,  πανεπιστημιακών και γιατρών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απόφαση-βόμβα κατά των πολιτικών λιτότητας και περικοπών που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δίνοντας εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις ενστόλων, πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα προ του 2012.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών που πραγματοποίησε , έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών που έγινε, τον Αύγουστο του 2012. Δηλαδή, έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των ενστόλων όλων των σωμάτων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ.

Μάλιστα, στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013?2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, έκριναν οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των ενστόλων δεν έχει «νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου».

Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε,απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εντολή για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Κατόπιν αυτών, το ΓΛΚ, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.

Παράλληλα, το ΓΛΚ σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεων τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα.

Όπως είναι γνωστό, οι περικοπές στις συντάξεις των ενστόλων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) και των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των γιατρών διευθυντών του ΕΣΥ έγιναν κατά τις επιταγές του πλαισίου του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των ενστόλων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Καταρρέουν τα νοσοκομεία – Στη Λάρισα έπεσε πόρτα και τραυμάτισε ακτινολόγο

Μέχρι 2.000 το υποχρεωτικό «φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

Τέλος τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού – «Παίζουν» με τις ζωές των παιδιών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr