Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τις ιδιωτικές κλινικές και οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινούν επίσχεση εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν όλο το ύψος των νοσηλειών τους ή των επισκέψεων τους στους γιατρούς και στη συνέχεια να τα διεκδικούν από τον Οργανισμό.

Όπως ανακοίνωσε η Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) , οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας στις 8 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση των πληρωμών ληξιπροθέσμων και τρεχουσών οφειλών, αλλά και το προσχέδιο των νέων συμβάσεων, για το οποίο δεν προηγήθηκε διάλογος.

Στο μεταξύ οι ιδιωτικές κλινικές συνεχίζουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, οι οποίοι για άλλη μια φορά γίνονται θύματα των ιδιωτών παρόχων και του Οργανισμού.

Πάντως, ο ΕΟΠΥΥ απηύθυνε ύστατη έκκληση προς τις ιδιωτικές κλινικές να διακόψουν την επίσχεση εργασίας, εκτιμώντας πως για πολλά από τα ζητήματα που θέτουν έχουν συμφωνηθεί λύσεις.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα όσα φέρεται να συμφωνήθηκαν γύρω από τις πληρωμές, σε συνάντηση των Ιδιωτικών Κλινικών με τον Υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας πως με βάσει τις συμφωνίες η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί. Επανέλαβε, ωστόσο, πως όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή της σύμβασης τους.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αποφάσισε να απορρίψει τα όσα αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας τα «συνέχεια ανεκπλήρωτων επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων που έχουν αφαιρέσει τον οποιοδήποτε βαθμό εμπιστοσύνης σε προτάσεις του Οργανισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα-χαστούκι στην κυβέρνηση για τις υπηρεσίες υγείας: Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των πολιτών

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις χιλιάδων ευρώ – Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Πατέρας 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: Υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Τήνου

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα για τον Προσωπικό Γιατρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr