Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίζες 5 εκατ. ευρώ και μετά το 2005 ομολογεί ο Π. Ευσταθίου

Μίζες 5 εκατ. ευρώ και μετά το 2005 ομολογεί ο Π. Ευσταθίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μίζες και μετά το 2005 ύψους 5 εκατ. ευρώ για το οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια ομολογεί ότι έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ATLAS Παναγιώτης Ευσταθίου κατά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ερώτηση του ανακριτή για το πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD, ο κατηγορούμενος φέρεται να απαντά:

Ευσταθίου: Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001.

Ερώτηση: Θυμάστε συνολικά τι χρήματα δόθηκαν για παράνομες πληρωμές για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και για το ASRAD;

Απάντηση: Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκατ. ευρώ και για τα δυο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκατ. ευρώ και για τα δυο.

Σε επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή για τα πρόσωπα στα οποία έδωσε μίζες, ο κατηγορούμενος φέρεται να δηλώνει ότι δεν θυμάται όλα τα πρόσωπα και τα ποσά επαναλαμβάνοντας ότι όλα θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ήδη έχει παραδώσει στον ανακριτή, ενώ δηλώνει με βεβαιότητα είναι ότι δεν δωροδόκησε πολιτικούς.

Σε ερώτηση του ανακριτή για ποιον λόγο το Δεκέμβριο του 2005 είχε συνάντηση ο πρόεδρος RHEINMETAL AG με τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Αυτός ήθελε να κάνει μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον τότε υπουργό, ο οποίος ήταν ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος. Από ό,τι θυμάμαι, η επίσκεψη περιορίστηκε σε εθιμοτυπικά θέματα».

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Παναγιώτης Ευσταθίου έπεσε σε αντιφάσεις, ομολογώντας τελικά ότι τα χρήματα που αρχικά ισχυριζόταν ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν μίζες.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος χαρακτηρίζει εκβιαστή τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ενώ αναφέρεται και στους Γερμανούς συνεργάτες του λέγοντας πως «ήταν σύνηθες οι Γερμανοί που έδιναν τις εντολές δωροδοκίας να ζητάνε επιστροφή των παράνομων χρημάτων και προς τους ίδιους».

Πάντως ο Αντώνης Κάντας διά των συνηγόρων του, φέρεται να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία στους ανακριτές από κινήσεις λογαριασμών του εξωτερικού παρουσιάζοντας σχετικά έγγραφα και συγκεκριμένα για:

τραπεζικό λογαριασμό στη UBP Γενεύης οπου μπήκε ποσό ύψους 550 χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία offshore OXYLOS συμφερόντων του ήδη προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου

τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας BNP PARIBAS ποσού 80 χιλιάδων ευρώ από τον Παναγιώτη Ευσταθίου μέσω της εταιρεία IRONHELD ltd.

Εκτός από τους 10 νέους κατηγορούμενους που έχουν κληθεί να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία, θα είναι και η σύζυγος του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας Ειρήνη Ευσταθίου, καθώς είχαν κοινούς λογαριασμούς από τους οποίους φέρεται να πέρασε μαύρο χρήμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν παρέστη στα εγκαίνια δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων

Ρωσία: Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

Η Ρωσία εξοπλίζει τα πυρηνικά της υποβρύχια με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon

OceanGate: Νεκροί οι πέντε επιβάτες του «Titan»

Ναυάγιο «Τιτανικού»: Τμήματα του «Titan» είναι τα συντρίμμια σύμφωνα με εκτιμήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr