Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πρόσωπο του φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκε μετά από 3.300 χρόνια (βίντεο)

Το πρόσωπο του φαραώ Τουταγχαμών αποκαλύφθηκε μετά από 3.300 χρόνια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Βίντεο, Τουταγχαμών,

Έπειτα από 3.300 χρόνια επιστήμονες κατάφεραν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο του Φαραώ Τουταγχαμών, αποκαλύπτοντας μια φυσιογνωμία που μοιάζει κανείς θα έλεγε κανείς με «νεαρό μαθητή» παρά με βασιλιά.

Χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό μοντέλο του μουμιοποιημένου κρανίου του, μια διεθνή ομάδα Ακαδημαϊκών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία και την Ιταλία κατάφερε να αναπαραστήσει το πρόσωπο του βασιλιά Τουταγχαμών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που πρόκειται να δημοσιευθεί στο ιταλικό περιοδικό Anatomy and Embryology.

Ο Βραζιλιάνος ειδικός στα γραφικά και στην τεχνητή νοημοσύνη, Cicero Moraes, ο οποίος συνέγραψε τη νέα μελέτη, είπε: «Για μένα μοιάζει με νεαρό άνδρα με λεπτό πρόσωπο».

Σύμφωνα με τον Moraes, η ομάδα δεν είχε άμεση πρόσβαση στο κρανίο του πρώην Φαραώ, καθιστώντας τη μοντελοποίηση πολύ δύσκολη.

Η ομάδα, όμως, μπόρεσε να αποκτήσει αρχεία από προηγούμενες μελέτες που περιλάμβαναν αναφορές σε μετρήσεις κρανίων καθώς και φωτογραφίες του «Τουτ», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, ο οποίος κυβέρνησε από το 1332 έως το 1323 π.Χ.

Ο ίδιος σημείωσε πως χρειάστηκε ενδελεχής μελέτη και συνδυασμός πολλών πληροφοριών για να προκύψει το 3D μοντέλο του κρανίου.

«Με τα δεδομένα των αναλογιών και κάποιες σημαντικές κεφαλομετρικές μετρήσεις, ήταν δυνατό να πάρουμε το ψηφιακό κρανίο ενός εικονικού δότη και να το προσαρμόσουμε έτσι ώστε να γίνει το κρανίο του Τουταγχαμών» εξήγησε.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας του βασιλιά Τουταγχαμών παραμένει μυστήριο.

Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι ο Αιγύπτιος βασιλιάς ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 9 ετών και κυβέρνησε τη χώρα για 10 χρόνια, πριν πεθάνει στα 19 του χρόνια, σύμφωνα με το National Geographic.

Ο ταφικός θάλαμός του, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ, βρίσκεται βαθιά κάτω από την Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου και αποτελεί μέχρι και σήμερα πόλο έλξης για όσους θέλουν να ξετυλίξουν την ιστορία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώτσηρας: Είμαστε στο πλευρό του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού

Τριμερής συνάντηση υπ. Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου – Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, λένε Ιράκ, Αίγυπτος και Ιορδανία

Οι Αμερικανοί ενισχύουν τα στρατεύματά τους στη Μέση Ανατολή – Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ

Νίκος Δένδιας: Το Καστελλόριζο έχει χωρικά ύδατα, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr