Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ – FDA: Κατάλληλο για την προστασία της υγείας το IQOS

ΗΠΑ – FDA: Κατάλληλο για την προστασία της υγείας το IQOS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τo «πράσινο φως» από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξασφάλισε η Philip Morris International για την πώληση του IQOS στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο FDA επιβεβαίωσε στις 30 Απριλίου ότι το IQOS, το ηλεκτρικά θερμαινόμενο σύστημα καπνού της PMI, είναι κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας και ενέκρινε την πώλησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η απόφαση του FDA είναι αποτέλεσμα της ενδελεχούς αξιολόγησης της αίτησης της PMI προς τον Οργανισμό, που υποβλήθηκε το 2017, για την έγκριση της κυκλοφορίας του προϊόντος.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS θερμαίνει – αλλά δεν καίει – τον καπνό. Είναι το πρώτο ηλεκτρικά θερμαινόμενο προϊόν καπνού που λαμβάνει άδεια πώλησης στις ΗΠΑ, σε συνέχεια του νόμου του 2009, που εξουσιοδοτεί τον FDA να ρυθμίζει τα προϊόντα καπνού, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας των καινοτόμων προϊόντων.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του FDA ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της PMI, τόνισε ότι «η απόφαση του FDA να εγκρίνει την κυκλοφορία του IQOS στις ΗΠΑ είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τους περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανούς, άνδρες και γυναίκες, που καπνίζουν.

»Κάποιοι θα διακόψουν το κάπνισμα. Οι περισσότεροι δεν θα το διακόψουν και για αυτούς το IQOS προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή χωρίς τον καπνό του τσιγάρου.

»Μόνο μέσα σε δυο χρόνια, 7,3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εγκατέλειψαν εντελώς το τσιγάρο και το αντικατέστησαν με το IQOS.

»Η απόφαση του FDA δίνει αυτή την ευκαιρία και στους Αμερικανούς ενήλικους καπνιστές.

»Όλοι μας στην PMI είμαστε αποφασισμένοι να αντικαταστήσουμε τα συμβατικά τσιγάρα με εναλλακτικά προϊόντα χωρίς τον καπνό του τσιγάρου, που συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία και αυστηρή επιστημονική τεκμηρίωση.

»Η ανακοίνωση του FDA είναι ένα ιστορικό ορόσημο. Η απόφαση καθορίζει σαφείς οδηγίες για την κυκλοφορία του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων μάρκετινγκ, που μεγιστοποιούν την ευκαιρία για τους ενήλικες να αντικαταστήσουν τα συμβατικά τσιγάρα, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την μη ενδεδειγμένη χρήση του.

»Υποστηρίζουμε πλήρως αυτόν τον στόχο. Ο FDA έχει θέσει υψηλές προδιαγραφές και θα δουλέψουμε μαζί του για να εφαρμόσουμε την απόφαση ώστε το IQOS να φτάσει στο κατάλληλο κοινό – τους ενήλικους καπνιστές».

Η PMI θα διαθέσει το IQOS στην αγορά των ΗΠΑ μέσω αποκλειστικής άδειας με την Altria Group, Inc., της οποίας η θυγατρική Philip Morris USA έχει την τεχνογνωσία της αγοράς και τις υποδομές για να διασφαλίσει την επιτυχημένη κυκλοφορία του. Η PM USA είναι έτοιμη να ξεκινήσει το πλάνο λανσαρίσματος του IQOS.

Η PMI υπέβαλε εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση για την υποστήριξη αφενός της αίτησης άδειας κυκλοφορίας (Premarket Tobacco Product Application – PMTA) και αφετέρου της παράλληλης αίτησης για την έγκριση του IQOS ως «Προϊόν Καπνού Τροποποιημένου Κινδύνου» (Modified Risk Tobacco Product Application – MRTPA), που ο FDA συνεχίζει να εξετάζει.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ενήλικους καπνιστές των ΗΠΑ οι οποίοι θα έχουν, πλέον, πρόσβαση σε καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο, όπως και τα 7,3 εκατομμύρια καπνιστές στον κόσμο.

»Στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται αποκλειστικά στο IQOS, με σημαντικό μερίδιο αγοράς πανελλαδικά, καθιστώντας τη χώρα μας την 3η αγορά του IQOS παγκοσμίως μετά την Ιαπωνία και τη Λιθουανία, όπως ανακοίνωσε η ΡΜΙ στην χθεσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της.

»Το εργοστάσιο της Παπαστράτος είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr