Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άνθρωποι που δεν νόσησαν από κορωνοϊό έχουν αντισώματα

Άνθρωποι που δεν νόσησαν από κορωνοϊό έχουν αντισώματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Τo ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ανθρώπων που δεν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό μπορεί να είναι θωρακισμένο απέναντι στο μικρόβιο και σε περίπτωση που αυτοί νοσούσαν οι επιπτώσεις δεν θα ήταν τόσο σοβαρές, αναφέρει νέα έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, κατέληξε στο συμπέρασμα πως μεταξύ ενός δείγματος 68 υγιών ενηλίκων στην Γερμανία που δεν είχαν εκτεθεί στον κορωνοϊό, το 35% είχε στο αίμα του κύτταρα που ήταν αντιδραστικά στον ιό.

Τα κύτταρα «Τ» είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν στην προστασία του σώματος από τις μολύνσεις.

Η αντιδραστικότητα των κυττάρων αυτών υποδηλώνει πως το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είχε στο παρελθόν κάποια παρόμοια εμπειρία μόλυνσης και τώρα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την μνήμη αυτή προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νέας λοίμωξης

Πώς όμως θα μπορούσε το ανοσοποιητικό μας σύστημα να είναι εφοδιασμένο με τα κύτταρα «Τ» εάν δεν νόσησε ποτέ με τον Covid-19;

Η δυνατότητα αυτή των κυττάρων να «θυμούνται» τις λοιμώξεις του παρελθόντος ονομάζεται γενικά «διασταυρούμενη αντιδραστικότητα».

Ενώ οι ερευνητές εντόπισαν επίσης προϋπάρχοντα «Τ» κύτταρα σε υγιείς δότες, στην μελέτη σημείωσαν πως ο αντίκτυπος τους στο αποτέλεσμα μιας τέτοιας ασθένειας παραμένει άγνωστος.

Τα ευρήματα της μελέτης σίγουρα χρειάζονται επαλήθευση, δήλωσε ο Δρ. Άμες Αντάλχα, επικεφαλής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, ο οποίος ωστόσο δεν συμμετείχε στην νέα μελέτη.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από την έρευνα αυτή είναι σε ποιο βαθμό τα αντισώματα αυτά σε υγιείς ανθρώπους επηρεάζουν την εξέλιξη της ασθένειας Covid-19 στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Νομίζω το μεγάλο ερώτημα αυτή την ώρα είναι να εστιάσουμε στην κατανόηση του ρόλου τους», σημείωσε επίσης ο ειδικός μιλώντας στο CNN.

Είναι γνωστό πως ο κορωνοϊός μεταδίδεται πιο δύσκολα μεταξύ παιδιών και νέων ανθρώπων, ενώ συχνά έχει πιο ήπια συμπτώματα σε νεότερες ηλικίες.

Ωστόσο, σε προειδοποίησή του ο ΠΟΥ, επανέλαβε πως οι νεαροί δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό.

Είναι πιθανό πάντως, με βάση τα ευρήματα αυτά, η ύπαρξη αντισωμάτων να οφείλεται στο γεγονός πως οι νεότεροι άνθρωποι που κινούνται περισσότερο, φέρουν τέτοια κύτταρα διασταυρούμενης αντιδραστικότητας από παρελθούσες μολύνσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πουλάκου για long Covid: Περισσότερο ευάλωτες οι γυναίκες από 40-60 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr