Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Με κορωνοϊό έξι λιοντάρια και τρεις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον

ΗΠΑ: Με κορωνοϊό έξι λιοντάρια και τρεις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο της Ουάσιγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι λιοντάρια και τρεις τίγρεις του ζωολογικού κήπου της Ουάσιγκτον διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό και λαμβάνουν αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι φύλακες παρατήρησαν» ότι έξι αφρικανικά λιοντάρια, ένας τίγρης της Σουμάτρας και δύο τίγρεις της Σιβηρίας «εκδήλωσαν απώλεια όρεξης, βήχα, φτέρνισμα και λήθαργο». Τα άγρια ζώα διαγνώστηκαν θετικά στην Covid-19 στα προκαταρκτικά τεστ που υποβλήθηκαν, περιγράφει ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.

Τα αποτελέσματα των τεστ που θα επιβεβαιώσουν τη διάγνωση αναμένονται τις επόμενες ημέρες, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι. Τα ζώα που μολύνθηκαν λαμβάνουν αγωγή με αντιφλεγμονώδη, φάρμακα κατά της ναυτίας και αντιβιοτικά για τον κίνδυνο πνευμονίας.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου υπογράμμισαν πως το κοινό δεν κινδυνεύει, δεδομένης της απόστασης που χωρίζει τον χώρο που βρίσκονται τα ζώα από τους επισκέπτες.

Οι μολύνσεις των άγριων ζώων έγιναν γνωστές, την ώρα που πολλοί ζωολογικοί κήποι στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών ο ζωολογικός κήπος της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη μιας εκστρατείας εμβολιασμών σε είδη ζώων που κινδυνεύουν να προσβληθούν από την Covid-19 σε αυτούς τους χώρους.

Εκτός των αιλουροειδών, πρωτεύοντα έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό στη χώρα, όπως γορίλες στον ζωολογικό κήπο της πόλης Ατλάντα στην Τζόρτζια, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα.

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου της αμερικανικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες με ένα εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία Zoetis.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr