Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέφτει η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης απέναντι στην Όμικρον – Τι δείχνει έρευνα

Πέφτει η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης απέναντι στην Όμικρον – Τι δείχνει έρευνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι άνθρωποι που έχουν εντοπιστεί με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, έχουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν βαριά συμπτώματα, ωστόσο η αποτελεσματικότητα της ενισχυτικής δόσης εξασθενεί έπειτα από 10 εβδομάδες, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι έχουν 30% έως 45% λιγότερες πιθανότητες να πάνε σε τμήμα επειγόντων περιστατικών του NHS εάν έχουν μολυνθεί με την Omicron σε σύγκριση με τη Δέλτα. Επιπλέον, έχουν 50 έως 70% λιγότερες πιθανότητες να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Τα ευρήματα είναι, σε γενικές γραμμές, παρόμοια με προηγούμενες εκτιμήσεις ερευνητών στη Σκωτία και στο Imperial College του Λονδίνου.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών, στα οποία παρουσιάζονται αυτήν τη στιγμή τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων Omicron στη Βρετανία.

Επιπλέον, η μελέτη δείχνει ότι 10 εβδομάδες μετά την αναμνηστική δόση, η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε κατά 15 έως 25%.

Ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ακόμη και μια «ηπιότερη» μετάλλαξη του ιού, που προκαλεί ωστόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε νέα πίεση των συστημάτων υγείας.

Η παραλλαγή Omicron εξακολουθεί να είναι λιγότερο συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, που είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και η UKHSA εκτιμά ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση τις επόμενες εβδομάδες.

Η ανάλυση της Υπηρεσίας (πρώην Public Health of Enbgland), δείχνει επίσης ότι η επίδραση της ενισχυτικής δόσης στην προστασία από την Omicron αρχίζει ήδη να μειώνεται σε μερικούς ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr