Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης στην Ελβετία

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης στην Ελβετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Θέμος Αναστασιάδης,

Πέθανε ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, το βράδυ της Τρίτης στην Ελβετία, μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα την 6 Ιανουαρίου 1958.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.

Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες).

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου Πρώτο Θέμα ΑΕ.

Θέμος Αναστασιάδης και δικαστικές περιπέτειες

Τον Ιανουάριο του 2009 καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση με αναστολή για δημοσίευση φωτογραφιών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που παρουσίαζαν τον Χρήστο Ζαχόπουλο σε προσωπικές στιγμές.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2013 το τριμελές Eφετείο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Αναστασιάδη και των άλλων εμπλεκομένων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ επεξεργασία και ταξινόμηση του DVD από τον ίδιο.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού ύψους 5,5 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει και κόλλησε από το 2007, όταν και ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τις δικαιολογήσει ως νόμιμα έσοδα.

Αρχικά αθωώθηκε, αλλά το 2017 του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 5 εκ. ευρώ ως οφειλή στο δημόσιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε το 2007 από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Θέμος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον είχε στοχοποιήσει και η απόφαση να του επιβληθεί πρόστιμο είναι πολιτική.

Από το 2014 στην Ελβετία

Ο Θέμος Αναστασιάδης έμενε από το 2014 στην Ελβετία.

Τα πρώτα χρόνια πηγαινοερχόταν Ελβετία – Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα όμως η κατάστασή του είχε τόσο επιδεινωθεί που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καλαποθαράκος

Ο Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές – Τον ανακοίνωσε η Μάγδα Τσέγκου

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Εξαιρετικά κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr