Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπόμπολας βρήκε χρήμα και σώζει το… παλάτι του στο Ψυχικό που έβγαινε στο σφυρί

Ο Μπόμπολας βρήκε χρήμα και σώζει το… παλάτι του στο Ψυχικό που έβγαινε στο σφυρί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο άνθρωπος που δεν έδωσε τις αποζημιώσεις στους δεκάδες εργαζόμενους του Εθνους και άλλων εταιρειών του σχετικές με τα Media, ξαφνικά βρήκε λεφτά.

Όχι βέβαια για να δώσει ότι χρωστούσε, αλλά για να σταματήσει τον πλειστηριασμού της βίλας του που θα έβγαινε στο σφυρί για χρέη σε Τράπεζα.

Σύμφωνα με Mononews ο Φώτης Μπόμπολας, δεν θέλει να χάσει την πολυτελή κατοικία των 810 τετραγωνικών μέτρων που η εμπορική της αξία είναι 4,2 εκατομμύρια ευρώ και από το 2000 έχει κηρυχθεί διατηρητέα.

Η μεζονέτα ήταν να βγει στο σφυρί στις 11 Σεπτεμβρίου από την Alpha Bank.

Όμως ο κ. Φώτης Μπόμπολας έσπευσε στην τράπεζα και πλήρωσε ένα ποσό μόνο και μόνο για να σταματήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Μια τακτική που κάνουν και άλλοι ιδιώτες όταν θέλουν να σταματήσουν τις διαδικασίες.

Ο ίδιος παραδέχεται πως κατέθεσε ένα ποσό στην τράπεζα και στο ερώτημα αν η Alpha προτίθεται να κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού και για άλλα ακίνητα της ιδιοκτησίας του απαντά:

«Βρισκόμαστε στα δικαστήρια με την Alpha Bank, δεν ξέρω τι θα κάνει».

Ωστόσο αποφεύγει να δώσει απάντηση για το ύψος του ποσού που κατέθεσε στην Alpha Bank και ανέκοψε τον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα στην πλατφόρμα eauction να σημειώνεται πως η διαδικασία εκποίησης του ακινήτου είναι σε αναστολή.

Τον εν λόγω ακίνητο βαρύνεται με 1) προσημείωση υποθήκης κατά Φώτιου Μπόμπολα του Γεωργίου και της Άννας, υπέρ «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε.», δια 3.000.000 ευρώ, εγγραφείσα 24-2-2016 (Τομ. 34-75), 2) προσημείωση υποθήκης κατά και υπέρ ιδίων ως άνω, δια 880.000 ευρώ, εγγραφείσα 3-1-2018 (Τομ. 35-35), 3) αναγκαστική κατάσχεση κατά και υπέρ ιδίων ως άνω, δια 500.000 ευρώ, εγγραφείσα 4-2-2019 (Τομ. 8-71).

Τιμή πρώτης (Α΄) προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού, ορίζεται το ποσό της εμπορικής (αγοραίας) αξίας του ακινήτου (οικοπέδου μετά της επ’ αυτού οικοδομής), σύμφωνα με την από 28/01/2019 Έκθεση Εκτίμησης Αγοραίας Αξίας Ακινήτου, της Πιστοποιημένης Εκτιμητού Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών (αναφέρεται το όνιμα της εκτιμήτριας) η οποία διενεργήθηκε κατά τις διατάξεις του υπ’ αριθ. 59/24.05.2016 Προεδρικού Διατάγματος (Φ.Ε.Κ. 95/27.05.2016, Τεύχος Α΄), ήτοι το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων διακοσίων χιλιάδων (4.200.000) ευρώ.

Το ακίνητο που, όπως αναφέραμε, έχει κηρυχθεί διατηρητέο, βρίσκεται σε οικόπεδο που ορίζεται από τις οδούς Αλεξάνδρου Παπαναστασίου (πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου), Στρατηγού Καλλάρη και Μαλακάση και έχει έκταση 1.199 τετραγωνικά μέτρα.

Στο οικόπεδο αυτό υπήρχε από το 1927 λιθόκτιστη διώροφη κατοικία, η οποία αποτελείται από ισόγειο όροφο εμβαδού 140 μ.τ. και από πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο, εμβαδού 150 τ.μ., οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα (μεζονέτα).

Η κατοικία του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό

Επί του συγκεκριμένου οικοπέδου σήμερα υπάρχουν μία διώροφη κατοικία με ημιυπόγειο, υπόγειο και στέγη συνολικής επιφανείας 809,19 μ.τ., ισόγειο βοηθητικό κτίσμα επιφανείας 55,15 μ.τ. και ανοικτή πισίνα 57,14 μ.τ.

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό έγγραφο του πλειστηριασμού η συνολική επιφάνεια με κύρια χρήση είναι 252,54 τ.μ. + 275,40 τ.μ. + 222,25 τ.μ. = 750,19 τ.μ. και η συνολική επιφάνεια με βοηθητική χρήση: 36,14 τ.μ. + 22,86 τ.μ. + 55,15 τ.μ. = 114,15 τ.μ.

Ο πλειστηριασμός για την διατηρητέα οικία του Π. Ψυχικού μπορεί να έχει ανασταλεί επειδή ο κ. Μπόμπολας βρήκε τα χρήματα και πλήρωσε –κάτι που δεν έκανε με τις αποζημιώσεις των 450 εργαζομένων της Πήγασος- ωστόσο το πάρε δώσε με τη δικαιοσύνη και τις φορολογικές Αρχές, του άλλοτε εκδότη θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια, μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Πηγή: mononews

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Διαθέτει το πατρικό του σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού μετά την έξωση

ΣΥΡΙΖΑ: Παγίδα για τους δανειολήπτες η προκαταβολή 10% στους servicers

ΓΣΕΕ: 140,7% αύξηση στους πλειστηριασμούς σε ένα χρόνο – Προκλητικές συμπεριφορές από τα Funds

Απίστευτη υποκρισία: Η κυβέρνηση σταματάει τους πλειστηριασμούς στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας

Τσίπρας: Περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη να βγάλει τον κ. Μάντζο από το ψηφοδέλτιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr