Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντιν Μπάκετ: Ο Ντ. Τραμπ θέτει ζωές δημοσιογράφων σε κίνδυνο

Ντιν Μπάκετ: Ο Ντ. Τραμπ θέτει ζωές δημοσιογράφων σε κίνδυνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέτει τη ζωή των δημοσιογράφων σε κίνδυνο εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρίζοντάς τους «εχθρούς του λαού», δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης των «New York Times».

Ο Ντιν Μπάκετ μίλησε για προσωπικές επιθέσεις εις βάρος δημοσιογράφων, οι οποίες όχι μόνο είναι φρικτές, αλλά κυρίως εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες.

Ο Μπάκετ, ο οποίος διευθύνει την εφημερίδα σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της ιστορίας της, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της πολιτικής συντάκτριας Μάγκι Χάμπερμαν, καταγγέλλοντας ότι οι επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ εις βάρος της, αλλά και εις βάρος άλλων δημοσιογράφων με το όνομά τους θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Πιστεύω ότι όταν μιλάει για δημοσιογράφους με το όνομά τους, τους κατηγορεί ότι είναι αντιαμερικανοί και εχθροί του λαού, πολύ δε περισσότερο διότι αυτή η φράση έχει μία μεγάλη ιστορία, πρόκειται για άθλια επίθεση στον Τύπο», τόνισε ο Μπάκετ σε συνέντευξή του στην «Guardian».

Η δύσκολη σχέση των «New York Times» με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει καθορίσει τη θητεία του Μπάκετ στην εφημερίδα, η οποία έχει κατηγορηθεί συνάμα ότι αποφεύγει να χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο ρατσιστή ή σεξιστή.

Επ’ αυτού, ο Μπάκετ επιμένει ότι η εφημερίδα «δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιου είδους σχόλια επειδή είναι ρατσιστής».

Η δουλειά του διευθυντή σύνταξης, σημειώνει ο Μπάκετ, είναι να καλύπτει τα γεγονότα «με τεράστια περιέργεια», και όχι να λειτουργεί ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Τραμπ – παρά τις επίμονες φωνές αρκετών αναγνωστών και τις πιέσεις μερίδας των δημοσιογράφων του για πιο άμεση κριτική απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr