Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ έβαλε λουκέτο στην προπαγάνδα του «Palestine TV»

Το Ισραήλ έβαλε λουκέτο στην προπαγάνδα του «Palestine TV»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές Αρχές έδωσαν εντολή να κλείσουν για έξι μήνες αρκετοί παλαιστινιακοί οργανισμοί στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους τα γραφεία τηλεοπτικού δικτύου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των οργανισμών αυτών.

Τα γραφεία του Palestine TV, ενός τηλεοπτικού δικτύου που συνδέεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η εταιρία Al-Araz όπου αυτά στεγάζονται, όπως και ένα τζαμί, ένα κέντρο υγείας και ένα γραφείο που υπάγεται στο παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας στην Ιερουσαλήμ εξαναγκάστηκαν να κλείσουν.

Ο διευθυντής αυτού του γραφείου και ο διευθυντής της εταιρίας Al-Araz στην Ιερουσαλήμ συνελήφθησαν επίσης και η ανταποκρίτρια του Palestine TV ανακρίθηκε, όπως πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από συγκλίνουσες πηγές.

Το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ στο σύνολό της πρωτεύουσά του, μια απόφαση που δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους ελπίζουν να κάνουν την κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του κράτους που προσδοκούν να ιδρύσουν.

«Θα συνεχίσω να ασκώ αυστηρή πολιτική ενάντια σε κάθε απόπειρα της Παλαιστινιακής Αρχής να παραβιάσει την κυριαρχία μας στην πρωτεύουσα», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Γκιλάντ Ερντάν για να δικαιολογήσει αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό αξιωματούχο, το δίκτυο Palestine TV «μεταδίδει ένα αντιισραηλινό και αντισιωνιστικό πρόγραμμα» όπου «το Κράτος του Ισραήλ περιγράφεται μερικές φορές ως υπεύθυνο για εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση».

Η απόφαση αυτή καταδικάστηκε αμέσως από Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της εκστρατείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια σε οτιδήποτε είναι παλαιστινιακό στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ», δήλωσε είπε η Χανάν Ασράουι, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Για το Παλαιστινιακό Κέντρο ανάπτυξης και ελευθερίας του Τύπου (MADA), μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη, το κλείσιμο των γραφείων του Palestine TV εντάσσεται «στις προσπάθειες του Ισραήλ για να σιγήσουν τα μέσα ενημέρωσης και να εμποδίζεται η μετάδοση της παλαιστινιακής εκδοχής, μέσω μιας σειράς κατασταλτικών μέτρων κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Ελευθεροτεκτονισμός: Ο Εμμανουήλ Γερακιός ανακοίνωσε τη συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr