Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ: Προσπάθειες για να μην σιγήσει η ελληνική φωνή του Euronews

ΕΣΗΕΑ: Προσπάθειες για να μην σιγήσει η ελληνική φωνή του Euronews
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΗΕΑ, Τηλεόραση,

Με νέα ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται στο ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το μέλλον της ελληνικής υπηρεσίας του Euronews και «εκφράζει την αντίθεσή του στη διαφαινόμενη απόφαση της διοίκησης του Euronews να υποβαθμίσει την Ελληνική Υπηρεσία του σε ιστοσελίδα, κόβοντάς την από το τέλος του έτους από τον τηλεοπτικό αέρα και μειώνοντας παράλληλα το προσωπικό της κατά το ήμισυ».

Ταυτόχρονα, το διοικητικό συμβούλιο αναφέρει ότι «μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και την έντονη πίεση που άσκησε η ΕΣΗΕΑ για την ανατροπή της αρχικά εκπεφρασμένης πρόθεσης να ανασταλεί πλήρως η λειτουργία της Ελληνικής Υπηρεσίας, η διοίκηση του ευρωπαϊκού καναλιού ανακοίνωσε την απόφασή της να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα για τουλάχιστον ακόμα 12 μήνες, αλλά μόνον ως αμιγώς web υπηρεσία.

Η απόφαση αυτή συνοδεύεται από πρόθεση συρρίκνωσης του μόνιμου προσωπικού σε 14 άτομα, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Ήδη έχει τερματιστεί η συνεργασία με τους freelancers» γράφει και προσθέτει ότι:

«Η διοίκηση της εταιρείας απορρίπτει την πιθανότητα συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελληνικής Υπηρεσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως συνέβαινε έως σήμερα και εξαρτά τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας στον τηλεοπτικό αέρα από την εξεύρεση χρηματοδότη».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει στην ανακοίνωση, ότι «θεωρεί εξόχως σημαντικό για την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και τον απόδημο Ελληνισμό, να παραμείνει το πρόγραμμα της Ελληνικής Υπηρεσίας του Euronews στον τηλεοπτικό αέρα, με δεδομένο ότι η τηλεόραση παραμένει το πιο διεισδυτικό μέσο ενημέρωσης, ειδικά στα δύο συγκεκριμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Όπως ζήτησε κατόπιν παρέμβασης της ΕΣΗΕΑ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων με ομόφωνο ψήφισμά της, πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της Ελληνικής Υπηρεσίας σε τηλεόραση και διαδίκτυο, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας ενιαίας κουλτούρας στην Ε.Ε..

»Με δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να χρηματοδοτεί το Euronews με αρκετά εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αποτελεί θεματοφύλακα της πολυγλωσσίας και του πλουραλισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει και πρέπει να έχει λόγο στο πώς αξιοποιούνται τα χρήματα αυτά.

»Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί εκ νέου τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και τους επιτρόπους και τους ευρωβουλευτές των δύο χωρών, να εντείνουν τις προσπάθειές τους, εξαντλώντας όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα στα ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να μη σιγήσει η Ελληνική φωνή του Euronews, να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας και να αναπληρωθούν άμεσα όσες ήδη χάθηκαν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Ηλίας Καλαποθαράκος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Φώτης Πανανάκης σε ηλικία 77 ετών

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στέφανος Παπαναστασίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr