Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγάκης: Τη Δευτέρα κρίνονται οι βουλευτές

Τραγάκης: Τη Δευτέρα κρίνονται οι βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ευθύνη που έχουν οι βουλευτές σχετικά με τη διαδικασία εκλογής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

«Στη πολιτική, έχει αξία το τι αποτύπωμα αφήνεις στη διαδρομή σου και κρίνεσαι από την Ιστορία. Την Δευτέρα κρίνονται οι πολιτικοί, προσωπικά πια, με ονοματεπώνυμο, εάν θα αφήσουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην πολιτική τους διαδρομή» δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

«Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο συνταγματικός νομοθέτης του 1975, είχε προβλέψει τη συναίνεση στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και αυτός είναι ο λόγος των συνταγματικών προβλέψεων 200 – 200 – 180. Ο βουλευτής, σε αυτή την ψηφοφορία, δεν πρέπει να εντάσσεται σε κομματικές γραμμές, έχει προσωπική ευθύνη, είναι η κορυφαία ψήφος που μπορεί να δώσει» σχολίασε.

«Έχω την αίσθηση και την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάτι καινούργιο, εάν γίνει διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό, αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην ευθύνη των βουλευτών. Άλλωστε, στην πρώτη του ανακοίνωση ο Πρωθυπουργός μίλησε για διεύρυνση στο κυβερνητικό σχήμα προς όλους τους χώρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τραγάκης, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους επισήμανε πως «το χρέος μας είναι βιώσιμο, με τις προϋποθέσεις που ζητάμε. Τι ζητάμε; Όχι βέβαια διαγραφή του χρέους, που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνεται, αλλά με επιμύκυνση του χρέους, η αποπληρωμή του να πάει από τα τριάντα στα πενήντα χρόνια, μείωση του επιτοκίου και δέκα χρόνια περίοδο χάριτος, όπου θα πληρώνουμε μόνο τους τόκους. Αυτά είναι εφικτά και θα γίνουν αποδεκτά. Με αυτό τον τρόπο, το χρέος μας είναι βιώσιμο και το αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι».

«Κόμμα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε και όποτε θέλει, αρκεί να έχει τις προϋποθέσεις και το κυριότερο την κοινωνική αποδοχή» σχολίασε ο κ. Τραγάκης αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Προσθέτοντας πως «σημασία, όμως, έχει ο χρόνος που κάνεις ένα κόμμα. Αν η ψηφοφορία την Δευτέρας δεν πάει καλά οδηγούμαστε σε εκλογές τέλη Ιανουαρίου. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να διασπάται αυτή την περίοδο, δηλαδή εικοσιπέντε ημέρες προ των εκλογών. Το θεωρώ άκομψο, για να μην πω μια πιο βαριά έκφραση. Το να διασπάσεις ένα κόμμα έναν μήνα πριν τις εκλογές είναι βαρύ πολιτικό γεγονός, το οποίο καταγράφεται αρνητικά στην πολιτική ιστορία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...