Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα βγάλει κυβέρνηση ο φόβος της Χρυσής Αυγής;

Θα βγάλει κυβέρνηση ο φόβος της Χρυσής Αυγής;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Δημοκρατία έχει αρχίσει να συζητείται και μάλιστα έντονα στους κόλπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

Τι θα γίνει στην περίπτωση που τρίτη δύναμη στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου αναδειχθεί το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και παράλληλα το πρώτο και το δεύτερο σε δύναμη κόμμα δεν καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις διερευνητικές εντολές που θα λάβουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σχηματίσουν κυβέρνηση;

Για να γίνουμε πιο σαφείς. Μετά τις εκλογές και σε περίπτωση-που είναι και η πλέον πιθανή- να μην υπάρχει αυτοδυναμία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τον αρχηγό του πρώτου σε δύναμη κόμματος και του δίνει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αν το πρώτο κόμμα δεν καταφέρει να βρει τις αναγκαίες συνεργασίες , τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και του δίνει την διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν υπάρξει και σ αυτή την περίπτωση υπάρξει αποτυχία, που είναι και πάλι το πλέον πιθανό, γιατί το δεύτερο κόμμα με πολύ λιγότερους βουλευτές από το πρώτο πρέπει να βρει, περισσότερους του ενός συμμάχους για σχηματισμό κυβέρνησης, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καλέσει τον αρχηγό του τρίτου σε δύναμη κόμματος για να του δώσει τη διερευνητική σχηματισμού κυβέρνησης.

Και στο σημείο αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό αλλά και ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα.

Τι θα γίνει αν τρίτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναδειχθεί το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει στον αρχηγό της τη διερευνητική εντολή για να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό την Χρυσή Αυγή.

Θα αναδειχθεί δηλαδή το φασιστικό μόρφωμα σ ένα καθοριστικό παράγοντας της πολιτικής ζωής της χώρας.

Μια εξέλιξη διόλου ευχάριστη για την Ελληνική Δημοκρατία και το λαϊκό αίσθημα, που σίγουρα θα επιρρίψει ευθύνες σε όποιο πολιτικό κόμμα ή κόμματα επιτρέψουν αυτόν τον εθνικό διασυρμό.

Γιατί ουσιαστικά και τυπικά δεν αξίζει στην ιστορία αυτής της χώρας, η εικόνα του αρχηγού του φασιστικού μορφώματος να παραλαμβάνει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας εντολή να σχηματισμού κυβέρνηση.

Μια απευκταία περίπτωση που σίγουρα θα προβληματίσει τους αποδέκτες των πρώτων διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές και θα τους κάνει να σκεφτούν πολύ σοβαρά να αφήσουν να εξελιχτεί αυτό το σενάριο.

Η περίπτωση αυτή ήδη συζητείται στους κόλπους των πολιτικών κομμάτων με τα στελέχη τους να αξιολογούν ότι αν τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε αυξάνουν οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές κυρίως από το πρώτο κόμμα.

Όχι βέβαια ότι και τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού υπάρχει περίπτωση η Χρυσή Αυγή να κληθεί να παίξει το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα στην περίπτωση συνεργασίας του πρώτου και δεύτερου σε δύναμη κομμάτων.

Η λάθος αντιμετώπιση του καυτού προβλήματος του φασιστικού μορφώματος πλανάται ακόμη ως απειλή πάνω από χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...