Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Ευρωπαϊκό Νότο στην Ομόνοια

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Ευρωπαϊκό Νότο στην Ομόνοια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Ευρωπαϊκό Νότο καλεί Ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης στην Ομόνοια. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι και ο Ιγκλέσιας των Podemos αλλά και ο Λοράν του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στην Ομόνοια στις 7 το βράδυ και το παρών θα δώσουν ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, Πιερ Λοράν, αλλά κυρίως ο Πάμπλο Ιγκλέσιας των Podemos (Μπορούμε), που είναι η νέα μεγάλη πολιτική δύναμη στην Ισπανία και η οποία ξεπήδησε από τις πλατείες του 2011. Το παρών θα δώσουν επίσης και ηγετικά στελέχη της Αριστεράς από την όλη την Ευρώπη. Η ευθεία επαφή και σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Podemos στόχο έχει να πείσει ότι μπορεί να διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό νότο μία συμμαχία ισχυρών δυνάμεων, πιθανόν και κυβερνητικών αύριο, που θα αντιπαρατεθεί με τις πολιτικές της λιτότητας, που επιβάλλει το Βερολίνο.

Στην Κουμουνδούρου είδαν με ικανοποίηση ότι στη Γαλλία τα κόμματα της Αριστεράς ενώθηκαν κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Παρίσι έγινε μία συγκέντρωση 1.500 στελεχών με παρουσία της αριστερής πτέρυγας του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, των Οικολόγων Πράσινων, του ΚΚ Γαλλίας και του Μετώπου της Αριστεράς – και για όσους γνωρίζουν τα «εσωτερικά» της γαλλικής Αριστεράς είναι σημαντικό να υπερβαίνουν τις διαφορές τους ο Μελανσόν και ο Λοράν του ΚΚ Γαλλίας…

Και στην Ιταλία υπάρχει ρεύμα υπέρ της Κουμουνδούρου, καθώς εκεί το έδαφος είναι πιο «γόνιμο» επειδή υπάρχει από τις ευρωεκλογές και μετά η «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» που έχει εκλέξει 4 ευρωβουλευτές. Ο Μ. Ρέντσι αποδέχθηκε το αίτημα της αριστερής πτέρυγας του κόμματός του να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα διάλογο και συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και ο Νίκι Βέντολα, πρόεδρος της Ιταλικής Αριστεράς Ελευθερίας Οικολογίας.

Υπογραμμίζεται ότι τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν ότι θα κάνουν διακαναλική συνέντευξη, παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα. Ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει την Πέμπτη στην Αθήνα, θα δώσει διακαναλική συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής και αμέσως μετά θα πετάξει στην Κρήτη για να μιλήσει το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Στην διακαναλική ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση στην οικονομία (και δη τα φορολογικά) και στις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στο κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...