Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συνέδριο πάει τη ΝΔ ο Σαμαράς και ετοιμάζουν την καρατόμηση του

Σε συνέδριο πάει τη ΝΔ ο Σαμαράς και ετοιμάζουν την καρατόμηση του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωκομματική ανοιχτή σύρραξη στη Νέα Δημοκρατία μετά την ντροπιαστική ήττα με 8,5% διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς δρομολογεί τις εξελίξεις για να οδηγήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να έχει καμία βούληση να αποχωρήσει από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συγκαλέσει εντός των προσεχών ημέρων τα κομματικά όργανα, την Εκτελεστική Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όπου και θα ανακοινώσει τη διοργάνωση συνεδρίου.

Στις δηλώσεις του ήδη από χθες και ενώ άπαντες παρακολουθούσαν ενεοί τη διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς μετά την σχετική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και την ήττα της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

«Παραδίδω μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη. Μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση. Είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία άντεξε, είναι όρθια παρά τα δύσκολα μέτρα που πήραμε. Έχασε μόνο 2 μονάδες σε σχέση με το 2012» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, επιμένοντας στις βασική πολιτική και επικοινωνιακή γραμμή που ακολούθησε η ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρά την έντονη αμφισβήτηση που υπήρξε από κορυφαία γαλάζια στελέχη με την πρώτη ανακοίνωση των exit polls. Ενδεικτική είναι η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και του Χρύσανθου Λαζαρίδη, με τον πρώτο να σημειώνει μέσω κύκλων του ότι διαφωνούσε εξ’ αρχής με τη στρατηγική του φόβου που υιοθέτησε η ΝΔ.

Την ώρα που ο ίδιος ο Σαμαράς επιχειρεί να παραμείνει γατζωμένος στον προεδρικό θώκο της Συγγρού, δελφίνοι της παράταξης πριονίζουν ήδη από χθες – για να είμαστε ειλικρινείς εδώ και πολύ καιρό, με πολλούς να αναρωτιούνται τι ψήφισε ο καθένας στις εκλογές – την καρέκλα του Αντώνη Σαμαρά. Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του κόμματος έχουν πάρει φωτιά και θεωρείται απίθανο στο συνέδριο που δρομολογεί ο Αντώνης Σαμαράς να μην τεθεί θέμα ηγεσίας της ΝΔ.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι παρά την απώλεια μόνο 2 μονάδων από τις εκλογές του 2012, μετά από μία ήττα που αγγίζει διψήφιο νούμερο, δεν είναι δυνατόν να μην δρομολογηθούν εσωτερικές διαδικασίες. Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν με δηλώσεις τους οι Νίκος Δένδιας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αλλά και Κυριάκος Μητσοτάκης, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να διακινούνται για την επόμενη ημέρα της γαλάζιας παράταξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...