Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στυλιανός Συρμόγλου
Δημοσιογράφος, Πανεπιστημιακός

Παρασκηνιακές “εμπλοκές” Σαμαρά για να μην εκλεγεί ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος Δημοκρατίας

Παρασκηνιακές “εμπλοκές” Σαμαρά για να μην εκλεγεί ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυσαρέσκεια Αβραμόπουλου για παρέμβαση Σαμαρά στον Γιούνκερ σχετικά με την παραίτησή του από Επίτροπος.

Έντονες διεργασίες παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες σχετικά με την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απροκάλυπτη παρέμβαση Σαμαρά προς τον Γιούνκερ, ώστε να πιέσει τον Αβραμόπουλο να μη παραιτηθεί από επίτροπος, προκαλεί ήδη τη δυσαρέσκεια του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση Τσίπρα.

Το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστεί το πρόβλημα, για να μην φανεί ότι ο Αβραμόπουλος εγκαταλείπει τη θέση του επιτρόπου για τον προεδρικό θώκο, ικανοποιώντας προσωπική του φιλοδοξία και αφήνοντας το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου, αλλά και την αγαστή συνεργασία του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις Βρυξέλλες, άλλωστε, θεωρούν ότι δεν αρμόζει στον ήδη επιτυχημένο επίτροπο με το ισχυρό χαρτοφυλάκιο, ο οποίος απολαμβάνει ευρύτερης αποδοχής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο, να παραιτηθεί για ένα προεδρικό θώκο χωρίς αρμοδιότητες.

Ο ίδιος ο Γιούνκερ, εξάλλου, δεν καλοβλέπει την κατάληψη της θέσης του επιτρόπου από κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εκμεταλλεύεται αρκούντως ο Σαμαράς για να ενισχύσει την αντίδραση του Γιούνκερ.

Το περιβάλλον του Ελληνα επιτρόπου υποστηρίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν από την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ.

Ο τελευταίος θα θέσει το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας την αντίρρησή του για την παραίτηση Αβραμόπουλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και θα επισημάνει ότι το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει ο όποιος προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αποψιλωμένο από τις σημερινές αρμοδιότητες, στην προσπάθειά του να καταπείσει τον πρωθυπουργό να μην προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι «υπόγειες διαδρομές» καλά κρατούν στην ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «βάζει λυτούς και δεμένους» στις Βρυξέλλες, ώστε ο Γιούνκερ να επιδιώξει «συμβιβαστική λύση» με τον Τσίπρα, ώστε να προωθηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Επίτροπος, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιμένει στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για την προεδρία.

Μια εξέλιξη που θα μπορούσε να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το κατάλληλο επικοινωνιακό αμπαλάζ να φανεί το «άνοιγμα» της κυβέρνησης προς δυνάμεις θα της εξασφαλίσουν διοδεύσεις στη διαπραγματευτική της προσπάθεια με τους δανειστές…

Η «εμπλοκή» της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την προεδρία, που, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του επιτρόπου θα ξεπεραστεί εντός των επόμενων ωρών, δεδομένου ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιθυμεί διακαώς την μετακίνησή του στην προεδρία, προσβλέποντας σ’ ένα ρόλο προέδρου με άλλα χαρακτηριστικά και παρεμβατικό χαρακτήρα.

Οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του τονίζουν, ωστόσο, ότι αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας υποκύψει στις πιέσεις Γιούνκερ, που ενισχύονται από την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά, τότε ο τελευταίος θα έχει να αντιμετωπίσει την… οργή Αβραμόπουλου, ο οποίος και θα θέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θέμα ηγεσίας στην ΝΔ, πολύ περισσότερο αν η κυβέρνηση πραγματοποιήσει κάποιες έστω ισχνές επιτυχίες στη διαπραγμάτευσή της με τις Βρυξέλλες.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...