Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουλτς: Μισές απειλές μισές αλήθειες για την διαπραγμάτευση

Σουλτς: Μισές απειλές  μισές αλήθειες για την διαπραγμάτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μισές απειλές και μισές αλήθειες για την διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, είπε σε νέα του παρέμβαση ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Ο Κ. Σουλτς χαμηλώνοντας τους τόνους δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, ότι «Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες, θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση».

Είναι εμφανές ότι ο Γερμανός «σοσιαλιστής» πολιτικός θέλει να στείλει εκ νέου μήνυμα προς την νέα ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το δρόμο του μνημονίου, αλλά σε χαμηλότερους τόνους, κόβοντας στο μισό το απειλητικό του ύφος.

Ωστόσο λέει και μισές αλήθειες γιατί όσο η Ελλάδα δεν θέλει να αθετήσουν την βοήθεια που της οφείλουν οι εταίροι της, άλλο τόσο και οι εταίροι και δανειστές δεν επιθυμούν μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα, που θα θέσουν σε κίνδυνο το ευρώ.

Ο κ. Σουλτς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του, επιχειρεί νέα προσέγγιση με το δικό του τρόπο με την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε Πρωθυπουργός».

Επιπλέον ο Μάρτιν Σουλτς , επαναλαμβάνει διπλωματικά ότι έχει κατανόηση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα:

«Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός.

Για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς , παραβιάζοντας ανοικτές θύρες, καλεί την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...