Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ημιτελές το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Ημιτελές το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν μπορεί να υπολογιστεί το κόστος της αντιμετώπισης της φτώχειας, ενώ αδιευκρίνιστα είναι και τα κριτήρια για την ένταξη των δικαιούχων στις ρυθμίσεις του νέου νόμου.

Ωστόσο , όπως διαβεβαίωσε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από το βήμα της Βουλής , η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκρινίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και η διαδικασία ένταξης στις ευεργεσίες του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα εκδοθεί “πολύ σύντομα” .

Δικαιούχοι του δωρεάν ρεύματος αναμένεται να είναι 150.000 νοικοκυριά, ενώ ο τρόπος ρύθμισης των χρεών τους, θα συζητηθεί αργότερα με τη ΔΕΗ, ανέφερε η υπουργός.

Η κα Φωτίου διευκρίνισε επίσης, πως προτεραιότητα για την ένταξη στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη στέγαση, θα έχουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά – ενώ από το 2016, το πρόγραμμα θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί περαιτέρω.

“Τα 330 εκατ. ευρώ για τους απόρους είναι ποσόν που αφορά επτά χρόνια, με επιλέξιμες δράσεις τα τρόφιμα και κάποιες συνοδευτικές υπηρεσίες που δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τον Ιούνιο, ενώ το πρόγραμμά μας ξεκινά τον Απρίλιο» απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου. «Όσο για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, το ποσόν των 1,717 δισ. ευρώ αφορά κι αυτό δεκατρείς περιφέρειες και μία επταετία» προσέθεσε.

«Το νομοσχέδιο ουσιαστικά δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το ΓΛΚ αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να κοστολογήσει τα μέτρα χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός των ευεργετούμενων. Ο βουλευτής της ΝΔ, παρατήρησε επίσης ότι ο αριθμός των πολιτών που θα καλυφθούν από τα προτεινόμενα μέτρα πιθανόν να επικαλύπτεται από εκείνους που ήδη λαμβάνουν αρωγή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας (330 εκατ. ευρώ) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (1,717 δισ. ευρώ), και οι οποίοι εξαιρούνται των προβλέψεων του νομοσχεδίου.

Με την δήλωση «εγώ προσωπικά καταψηφίζω, ασχέτως από το τι κάνει το κόμμα μου», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, τοποθετήθηκε αρνητικά επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Τοποθετούμενος επί του κεφαλαίου του νομοσχεδίου που αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς και την οργάνωση της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης, τόνισε ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται ο επιχειρησιακός έλεγχος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...