Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια μέτρα πρόκρινε η κυβέρνηση στην 5ωρη σύσκεψη στο Μαξίμου

Ποια μέτρα πρόκρινε η κυβέρνηση στην 5ωρη σύσκεψη στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για περισσότερες από 5 ώρες, από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου , ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού συσκέπτονταν στο Μέγαρο Μαξίμου , για να ετοιμάσουν την λίστα με τα νέα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν οι Βρυξέλλες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια την λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα προαναγγείλει ο πρωθυπουργός την Δευτέρα στη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και θα προτείνει η Ελλάδα στους εταίρους, πιθανώς την ερχόμενη Παρασκευή στο έκτακτο Eurogroup.

H λίστα, σύμφωνα με το real.gr, αναμένεται να περιλαμβάνει την μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης με βασικό στόχο να εξαλειφθούν τα «παραθυράκια» για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την συγκεντροποίηση των Ταμείων και την κατάργηση των χρεώσεων υπέρ τρίτων.

Βασικό ρόλο στη λίστα θα έχει και ο εκσυγχρονισμός του πτωχευτικού νόμου και η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση διαμηνύει ότι όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με το νόμο.

Θα υπάρξει αναθεώρηση στις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και θα κρίνεται κατά περίπτωση και επί της ουσίας η κάθε υπόθεση.

Προβλέπεται, βέβαια, να παρουσιαστεί και το πλαίσιο για την είσπραξη δημοσίων εσόδων από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, θα αρθούν τα εμπόδια στον ανταγωνισμό σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση της γης με έμφαση σε χωροταξικό σχεδιασμό, χρήση γης και οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου.

Θα ενεργοποιηθεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της διαχείρισης των δημοσιονομικών, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κατάρτισης του προϋπολογισμού.

Βασική αλλαγή θα είναι η θέσπιση ανώτατων ορίων δαπανών προκειμένου να υπάρξει αυστηρότερη τήρηση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και της διαφθοράς με στοχευμένους ελέγχους.

Την Τετάρτη, πιθανότατα, θα υπάρξει και συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών (Brussels Group) και θα ακολουθήσει, την Πέμπτη, η συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Σε κάθε περίπτωση η λίστα που θα παρουσιαστεί θα πρέπει, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση των Βρυξελλών, να είναι πλήρως κοστολογημένη και χρονικά προσδιορισμένη για την εφαρμογή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...