Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτό είναι το πρόγραμμα με τα μέτρα “προοδευτικής αλλαγής” της κυβέρνησης

Αυτό είναι το πρόγραμμα με τα μέτρα “προοδευτικής αλλαγής” της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με βασική κατεύθυνση την φορολόγηση του πλούτου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και ορισμένες αλλαγές στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση έχει συντάξει το νέο «πρόγραμμα προοδευτικής αλλαγής» που θα παρουσιάσει ενδεχομένως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στους εταίρους.

Όπως έγραψε ήδη το tribune.gr , την Κυριακή το απόγευμα οι Γιάννης Δραγασάκης, Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσίασαν στο Μαξίμου, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχουν καταρτίσει σε συνεργασία και με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη .

Με το πρόγραμμα αυτό «προοδευτικής αλλαγής», όπως το αποκαλεί , η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αποσπάσει την έγκριση των εταίρων μας για την απεμπλοκή της καταβολής των δόσεων του δανείου αλλά και χρηματοδότηση μέσω της ΕΚΤ .

Σύμφωνα με πληροφορίες τα βασικότερα μέτρα του νέου προγράμματος είναι φορολογικά και προβλέπουν μεταξύ άλλων:

-Αυξήσεις του ΦΠΑ στα «πλούσια» νησιά του Αιγαίου που συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο , όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος κλπ.. Αντίθετα δεν προβλέπετε αύξηση έμμεσων φόρων στα νησιά που θεωρούνται «φτωχά», όπως της άγονης γραμμής και της παραμεθορίου.

-Αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, αλλά παραμονή στο χαμηλό ΦΠΑ για τα φάρμακα και τα τρόφιμα.

-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά , τα τσιγάρα και τα είδη καπνού, όπως και στα λεγόμενα είδη πολυτελείας.

-Αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα πάνω από συγκεκριμένο εισόδημα που φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει ακόμη να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από την μεσαία τάξη.

-Αλλαγές στην φορολογία των επιχειρήσεων. Ήδη ψηφίστηκε η πρόσθετη φορολόγηση με 26% των επιχειρήσεων για την καταπολέμηση των τριγωνικών, γεγονός που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων από τις επιχειρήσεις.

-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος που έχει φύγει στο εξωτερικό. Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη της Ελβετίας μέσα στην εβδομάδα.

-Υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί , όπως των περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και του ΟΣΕ, ενδεχομένως με την επανεξέταση του τιμήματος και κάποιες πρόσθετες διασφαλίσεις.

-Αλλαγές στο ασφαλιστικό, πρωτίστως με τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλά και την συνένωση ασφαλιστικών φορέων. Ενδεχομένως να υπάρξει και μια μικρή αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

-Αλλαγές στη νομοθεσία για τις πτωχεύσεις και τα «κόκκινα» δάνεια και η επιτάχυνση των διαδικασιών στην απονομή δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...