Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την Επανάσταση του 1821

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την Επανάσταση του 1821
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, της 25ης Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Μεγάλη Αίθουσα του ιστορικού Ιδρύματος θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός» είναι το θέμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Εθνικής Επετείου στις 19.00 (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

Είναι χαρακτηριστικό οτι πρώτη φορά πρωθυπουργός επισκέπτεται Πανεπιστήμιο κατά την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία. Στη Μεγάλη Αίθουσα αναμένεται να βρίσκονται πολλοί πανεπιστημιακοί και φοιτητές.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο K. Δημόπουλο, και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Ναπολέοντα Ν. Μαραβέγια με τίτλο: «Τα Οικονομικά της Επανάστασης του΄21»

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό μέρος από τον Χορό των Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» υπό την χοραρχία του Προέδρου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη.

Με το Διαφωτισμό και τη γαλλική επανάσταση συνέδεσε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τη σημερινή επέτειο σε μήνυμά τους προς τους μαθητές:

«Ας δοκιμάσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο, τοποθετώντας τούτη τη μεγάλη ελληνική στιγμή στο ιστορικό της πλαίσιο, πλαίσιο ελληνικό, όχι μόνο ευρωπαϊκό, αλλά τελικά οικουμενικό. Η ελληνική επανάσταση υπήρξε “τέκνο” του Διαφωτισμού, ενός κινήματος που συνεπήρε τους ανθρώπους όπου Γης, καθώς συνειδητοποιούσαν ότι η καθεστηκυία τάξη δεν είναι γραμμένη στην πέτρα, διά παντός καθαγιασμένη και συνεπώς ακλόνητη. Ο κόσμος μπορούσε πλέον να γίνει, μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων, κόσμος ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας.

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε μια έξοχη στιγμή εκείνης της άνοιξης των λαών. Όλες οι επαναστάσεις, όπως και η ελληνική, δημιούργησαν σε μεγάλο βαθμό τους λαούς που τις έκαναν. Ήταν οι λαοί που έφτιαξαν τους εαυτούς τους και την επανάστασή τους, σε μια εποχή όπου στην Ευρώπη και στον κόσμο κυριαρχούσαν οι απολυταρχικές μοναρχίες ή οι αυτοκρατορίες, όπως η οθωμανική».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ό,τι να ‘ναι ο Πλεύρης – Κατηγόρησε την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού για τον Κασσελάκη στη Θήβα

Λάρισα – Μήτερα θύματος Τεμπών σε υπουργό Δ. Παπαστεργίου: «Κάντε το καθήκον σας» (βίντεο)

Τρίκαλα: Δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...