Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή καταγγέλλει ο Βενιζέλος – Τι φοβάται ο Σαμαράς

Συμμαχία Τσίπρα – Καραμανλή καταγγέλλει ο Βενιζέλος – Τι φοβάται ο Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτό που ψιθυριζόταν στο πολιτικό παρασκήνιο περί «κρυφής συμφωνίας Τσίπρα – Καραμανλή» έβγαλε στον αέρα ο πρόεδρος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με αφορμή την απόφαση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, αλλά και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων των μνημονίων, με εντολή Βενιζέλου το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει:

«Την περιμένουμε με χαρά (σ.σ. την εξεταστική επιτροπή. Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3.

Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».

Η αιχμή του κ. Βενιζέλου είναι σαφέστατη. Μιλά για την διακυβέρνηση της χώρας επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει συνάψει συμφωνία ασυλίας μαζί του.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι γιατί ό σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς παραμένει βουβός και δεν παίρνει θέση για την τοποθέτηση αυτή που συγκυβερνήτη του στα χρόνια των μνημονίων και αφήνει ακάλυπτη την ίδια την παράταξη της οποίας σήμερα ηγείται.

Πληροφορίες του tribune αναφέρουν ότι βουλευτές και στελέχη προσκείμενα στον Κώστα Καραμανλή, εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει παρέμβαση Σαμαρά κατά Βενιζέλου, τόσο λόγω της κοινής τους διαδρομής στην προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και λόγω των εμμονών του κ. Σαμαρά για την καρέκλα της εξουσίας και τους «αόρατους» εσωκκοματικούς εχθρούς.

Μάλιστα , βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακόμη και χθες στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς , όταν έλεγε ότι μπορεί η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση , το έλεγε όχι επειδή το επιθυμεί αλλά γιατί έχει ακούσει και ασπάζεται ανυπόστατες φήμες ότι αν απαιτηθεί ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ θα τον αγνοήσουν και θα υπερψηφίσουν νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...