Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κι όμως… Ο Πανούσης έχει δίκιο – Είτε μας αρέσει είτε όχι!

Κι όμως… Ο Πανούσης έχει δίκιο – Είτε μας αρέσει είτε όχι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εμείς στο Tribune δεν έχουμε καμία απολύτως σχέση με τον Γιάννη Πανούση.

Κι αν υπήρχε περίπτωση να έχουμε κάποια σχέση, αυτή θα ήταν η χειρότερη, αφού στο παρελθόν επειδή δεν του άρεσαν αξιολογικές κρίσεις που είχαμε κάνει για την πολιτική του, μάς είχε απειλήσει μέχρι και με μήνυση.

Δείτε εδώ την εμπειρία μας με τον Γιάννη Πανούση: Ο Πανούσης της ΔΗΜΑΡ απειλεί το tribune για πράγματα που δεν γράψαμε!

Ωστόσο, επειδή αυτό εδώ το σάιτ που έχετε επιλέξει να ενημερωνόσαστε δεν κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά δημοσιογραφία (είτε αρέσουν, είτε δεν αρέσουν αυτά που γράφουμε), οφείλουμε να εκφράσουμε την απορία μας για τον “ντόρο” που έχει προκληθεί από το άρθρο του Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Για εμάς το μόνο “μεμπτό” είναι ότι ο Γιάννης Πανούσης επιλέγει να δημοσιεύσει τις απόψεις του μέσα από το εχθρικό προς την κυβέρνηση νεοφιλελεύθερο – εκσυγχρονιστικό εκδοτικό “συγκρότημα”.

Δεν λες τις απόψεις σου μέσα από τις φυλλάδες του Ψυχάρη όταν είσαι μέλος της κυβέρνησης του Τσίπρα. Αυτό είναι το “μεμπτό”, κατά την άποψή μας.

Αλλά οι απόψεις που διατύπωσε στα ΝΕΑ τι περίεργο έχουν;

Ο Γιάννης Πανούσης είπε, με άλλα λόγια, ότι κυβέρνηση της Αριστεράς δεν σημαίνει κυβέρνηση μπάχαλο. Τι δεν καταλαβαίνουν όσοι ενοχλούνται από αυτό; Πώς νομίζουν την Αριστερά; Μάταλα και Χίπις;

Ας διδαχτούν επιτέλους ότι τα Μάταλα και οι Χίπις όχι μόνο δεν είναι Αριστερά, είναι απέναντι σε ό,τι έχει διακηρύξει από τη γαλλική Επανάσταση και μετά η Αριστερά.

Και όταν λέμε η Αριστερά, εννοούμε όλες τις “Αριστερές” που υπάρχουν, διότι η Αριστερά δεν είναι “μία” και αλίμονο εάν ήταν.

Η Αριστερά ουδέποτε κήρυξε το χάος, την αναρχία. Η Αριστερά αγωνίζεται για δίκαιες κοινωνίες, κοινωνίες όμως, όχι ζούγκλες. Η Αριστερά θέλει δίκαιους νόμους, νόμους όμως, όχι ανομία. Η Αριστερά αγωνίζεται για ό,τι αγαπά, όχι επειδή μισεί.

Το “μίσος ταξικό”, που φωνάζουν τα φρικιά, δεν είναι σύνθημα πολιτικό, είναι απόδειξη ότι χρειάζονται ψυχίατρο. Όποιος πολιτεύεται με το μίσος χρειάζεται ψυχίατρο.

Και αυτά είναι απλά και γνωστά πράγματα, για όσους Αριστερούς έκαναν τον κόπο να διαβάσουν περί Αριστεράς, διότι σε αυτό τον τόπο, του ό,τι δηλώσεις είσαι, πολλοί είναι οι αδιάβαστοι που ό,τι δηλώσουν είναι… Μην πούμε και οι περισσότεροι.

Έχει δίκιο, λοιπόν, ο Πανούσης. Και το γράφουμε εμείς αυτό, που μας έχει καθυβρίσει ο Γιάννης Πανούσης, και καμία διάθεση δεν έχουμε να γίνουμε “φιλαράκια” μαζί του.

Αλλά έχει δίκιο. Και όποιος δεν το βλέπει έχει δομικό ιδεολογικό και λογικό πρόβλημα.

Και κάτι ακόμα, το υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά. Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τη σοσιαλιστική Αριστερά, από τη δημοκρατική πατριωτική παράταξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει ποιανών το κόμμα είναι. Του 3-4% ή του 35%; Αυτό το 30% απαιτεί διακυβέρνηση Λογικής. Οι άλλοι με τα σανδάλια ας πάνε στα Μάταλα, το καλοκαίρι έρχεται…

Εδώ τι έγραψε ο Γιάννης Πανούσης: Γιάννης Πανούσης: Την Αριστερά του Τίποτα δεν την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...