Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σακελαρίδης εξήγησε τι επιδιώκει η Ελλάδα από τη Ρωσία

Ο Σακελαρίδης εξήγησε τι επιδιώκει η Ελλάδα από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Διαπραγματευόμαστε και με το ΔΝΤ είναι ένας από τους τρεις θεσμούς» σημείωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφερόμενος στην κυριακάτικη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει υποχρέωση να μιλήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ για να συζητηθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Δεν είναι ζήτημα στυλώματος της διαπραγμάτευσης. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει τις θέσεις της σε όλα τα φόρα, όπου υπάρχουν ανοιχτά αυτιά».

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης έδωσε πολλά διευκρινίσεις και για το ζήτημα που προέκυψε μετά την ανακοίνωση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Ο κ. Σακελλαρίδης, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μήνυμα για τους Ευρωπαίους από τις ημερομηνίες του ταξιδιού στη ρωσική πρωτεύουσα.

«Το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα έχει να κάνει με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας είναι -νομίζω- είναι σίγουρος» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας δεν αλλάζει.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα -στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής- δεν πρέπει να συζητάει, δεν πρέπει να επισκέπτεται άλλες χώρες, σημαντικές χώρες, να προχωράει στη σύσφιγξη διμερών σχέσεων» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι μια πτυχή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα και των συζητήσεων με τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντμίτρι Μεντβέντιεφ θα είναι τα αγροτικά προϊόντα και το ενδεχόμενο τερματισμού του ρωσικού εμπάργκο.

«Ένα σημαντικό πλήγμα έχει να κάνει με το εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων από την πλευρά της Ρωσίας. Υπάρχουν δηλαδή τέτοια θέματα που μπορούν να συζητηθούν, μπορούν να επιλυθούν και να δοθούν άμεσες ανάσες στην ελληνική οικονομία και μέσω αυτού του ταξιδιού» είπε ο κ. Σακελλαρίδης για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς για το πολιτικό μήνυμα που αποστέλλεται με την χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η επίσκεψη στη Μόσχα, ο κ. Σακελλαρίδης επιχειρηματολόγησε ότι «δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα σε σχέση με τις ημερομηνίες. Το ταξίδι αυτό είχε κανονιστεί ούτως ή άλλως εδώ και πολύ καιρό επομένως δεν εχουν σημασία οι ημερομηνίες. Δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα να σταλεί προς τους εταίρους, προς την Ευρώπη. Δεν εχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό η ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...