Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς: Ούτε σεντ χαμένο για τα κράτη – μέλη της ΕΕ από το ελληνικό δάνειο

Κοτζιάς: Ούτε σεντ χαμένο για τα κράτη – μέλη της ΕΕ από το ελληνικό δάνειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βουδαπέστη βρέθηκε, όπου συμμετείχε στην πενταμελή συνάντηση για ενεργειακά θέματα. ο Νίκος Κοτζιάς. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Népszabadság και τόνισε  πως “δεν θα χάσουν ούτε σεντ τα κράτη-μέλη της ΕΕ από την Ελλάδα“. «Εντός της εβδομάδας η Ελλάδα πρόκειται να καταβάλει την δόση των 450 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ», διαβεβαιώνει μεταξύ άλλων ο υπ. Εξωτερικών.

«Ας αφήσουμε τους φτωχούς ανθρώπους – Σύμφωνα με τον Κοτζιά οι Ελληνες θέλουν να πληρώσουν το χρέος» αναφέρει στον τίτλο της η εφημερίδα παραθέτοντας την δήλωση του υπουργού ότι «εντός της εβδομάδας η Ελλάδα πρόκειται να καταβάλει την δόση των 450 εκατομμυρίων Ευρώ προς το ΔΝΤ».

«Τα περασμένα πέντε χρόνια -προσθέτει ο κ. Κοτζιάς- παρά την μεγάλη κρίση τα πληρώσαμε όλα. Μερικά κράτη-μέλη της ΕΕ και ορισμένα θεσμικά κοινοτικά όργανα όπως για παράδειγμα η ΕΚΤ είχαν μεγάλα οφέλη. Αυτές οι χώρες πάντα παραπονιούνται: «ότι χάνουμε τα χρήματά μας και δίνουμε πολλά στους Ελληνες. Οχι, όχι δεν δώσανε πολλά. Δάνειο μας παραχωρήσανε το οποίο εμείς αποπληρώνουμε με επιτόκιο 4 ή 5%».

Ο υπουργός Εξωτερικών διαχώρισε τη διαμάχη Αθήνας-Βρυξελλών σε δύο σκέλη, της πολιτικής και του χρέους, τονίζοντας ότι «η πολιτική των αυστηρών μέτρων δεν έχει μέλλον» γεγονός που κατά την άποψή του «αποδεικνύεται από το ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος το 2008 ήταν στο 109% επί του ΑΕΠ, ενώ σήμερα έχει φθάσει στο 178% σε συνδυασμό και με την εκτόξευση του ποσοστού της ανεργίας».

«Υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις που βοηθάνε στην ανάπτυξη της Οικονομίας, τα αυστηρά μέτρα όμως όχι», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς προχωρώντας σε έναν σαφή διαχωρισμό. Ο ίδιος, ως μέτρα που πρέπει να επισπευθούν, τονίζει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την πάταξη της διαφθοράς και την φορολόγηση των ολιγαρχών στην Ελλάδα.

«Να σας πω ένα παράδειγμα» πρόσθεσε ο ίδιος: «Τα τηλεοπτικά κανάλια που περιήλθαν το 1989 σε ιδιωτικά χέρια δεν έχουν μέχρι σήμερα πληρώσει στο κράτος για τις άδειες λειτουργίας.

Και στους διεθνείς δανειστές μας συνηθίζω να εξηγώ ότι πολλά χρήματα μπορούν να μαζευτούν από πολλά μέρη, αλλά όχι από τους φτωχούς ανθρώπους, αναφέροντας επίσης ως «πηγές εσόδων» την φορολόγηση των καταθέσεων πολλών πλούσιων Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό».

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι σε όσους μας λένε «δεν θέλετε να αποπληρώσετε το χρέος, εμείς τους απαντάμε ότι πρόκειται για ακριβώς το αντίθετο: επιθυμούμε μιας νέας μορφής κοινοτική πολιτική, ώστε να υπάρξει αύξηση της Οικονομίας και να μπορέσουμε να πληρώσουμε πιο εύκολα».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον κίνδυνο πολιτισμικού ρατσισμού από στερεότυπα και χαρακτηρισμούς όπως «τεμπέληδες, κλέφτες, που τους αρέσει να ζουν με τα χρήματα των άλλων» εις βάρος των Ελλήνων που εμφανίζονται στις μέρες μας σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δανία: Αυξημένη η απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Θαυμαστής του Τραμπ ο Όρμπαν: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν επέστρεφε ο Τραμπ»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...